2 jaar, oorontsteking en antibiotica

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid 2 jaar, oorontsteking en antibiotica

Dit onderwerp bevat 17 reacties, heeft 9 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  henkie 2 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • #222354

  Babywapf
  Bijdrager

  Help, ik heb wat doms gedaan! Mijn kind heeft een oorontsteking en heeft antibiotica gekregen een week lang, heeft hierbij een week niks gegeten, behalve water.

  Wat gebeurt is, is gebeurt. MAar wat kan ik in de toekomst doen? Ben zo bang dat het weer gaat gebeuren en dat het dan zo ernstig is dat de amandelen eruit moeten. Help me 🙁

  #222360

  Johnny
  Bijdrager

  Ik weet de reden van de oorontsteking niet maar Ik zou sowieso de darmflora of microbioom gaan repareren door dagelijks gefermenteerde producten geven. Desnoods een potje probiotica erbij.
  En als de darmen goed zijn zal de afweer ook beter zijn.

  #222369

  Tanja
  Bijdrager

  Heel zielig oorontsteking, maar ab help maar even om de oorzaak de kop in te drukken. Paniek is een slechte raadgever. Ik heb oorpijn altijd opgelost met lauwe olijfolie met knoflook in de oortjes te druppelen. Je hoeft maar een teentje over de bodem van de pan te schuren, daar een klein beetje heel korte olijfolie in te verwarmen en dat met een pipetje in het oortje, even laten zitten en dan er gewoon vanzelf uit te laten lopen weer. En dan gaat het meestal binnen een dag over. Voor de pijn gaf ik vibercol.

  Voor nu inderdaad even een goede probiotica er tegenaan en hopen dat de darmflora hersteld. Bouillon of gelatine voor de slijmvliezen.

  #222372

  Babywapf
  Bijdrager

  @ Johnny: ze lust alleen gefermenteerde, kan ik dit dagelijks geven of is te veel kool slecht?

  #222373

  Babywapf
  Bijdrager

  @ Tanja: klopt.., het is tijdelijk om het probleem aan te pakken, ik ben/was totaal geen voorstander van antibiotica, maar het ging echt de slechte kant op, duurde al meer dan een week, alleen maar schreeuwen, dan wil je het gewoon opgelost hebben en voortaan proberen te voorkomen.
  Dus even een teentje persen, en dat kort verhitten in wat olijfolie? En dan het olie ervan zeven ofzo? Zodat ik het meerdere keren per week kan druppelen?

  Wat is volgens jou een goede probiotica? Ze lust alleen gefermenteerde witte kool.
  Bouillno lust ze niet :(. Wellicht dat ik een kopje door de rijst kan verstoppen.

  #222374

  Babywapf
  Bijdrager

  De huisarts zei dat het kwam doordat ze de grote hoeveelheden snot niet kon verwerken dat dat in haar oorgangen kwam.. Dus preventief met een zoutoplossing druppelen zodra het snotteren begint, is dat een goed idee?

  #222375

  Babywapf
  Bijdrager

  PS Tanja, ben je zo dankbaar voor alle raad elke keer. Zou willen dat ik deze kennis vooraf had, want ze liep al lange tijd rond met die oorontsteking..

  #222386

  Johnny
  Bijdrager

  ze lust alleen gefermenteerde, kan ik dit dagelijks geven of is te veel kool slecht?

  Zuurkool bedoel je ? Ja juist gefermenteerd uit het vat ! of zelf gemaakt.Dus niet die op basis van azijn wat je veelal tegenkomt. De probiotica in een eetlepel zuurkool is enorm, misschien nog wel meer als in een hele pot probiotica net als de vitamine C.

  Kool rauw is niet aan te raden ivm Goitrogenen die verstoren de schildklier en volgens mij vraagt het enorm veel van je verteringscapaciteit. Zuurkool bevat dacht ik amper nog goitrogenen maar dat weet ik niet 100% zeker.

  Thrive of Bio kult bevatten Spore wat ev. de darmwand hersteld.

  #222396

  Tanja
  Bijdrager

  Ja graag gedaan hoor, ik heb een praktijk waar je altijd kunt aankloppen voor uitgebreid advies. Via mail of Skype als je te ver weg woont. Tegen betaling dat wel, ik moet ook ergens van leven.

  #222405

  Babywapf
  Bijdrager

  @ Johnny, nee ik bedoel echt kool en wel op basis van azijn, wel zelfgemaakt. Dat is een bijgerecht bij veel gerechten in onze cultuur (perzisch)

  @ Tanja, Dankje Tanja, had het graag gedaan, maar leef op 1 inkomen, wellicht in de toekomst

  #222410

  Binc
  Bijdrager

  Als je aanvullend verzekerd bent worden de consulten vergoed.

  #222445

  NMB
  Bijdrager

  Er worden nu ook 3 soorten gefermenteerde groenten potten bij de eko plaza verkocht, completeorganics heet het, volgens mij is dit niet op basis van azijn. Ik weet alleen zo snel niet of er 1 is met witte kool. En ik Weet niet of (johnny, tanja ?) dit goed is ? of dat dit eventueel kan, jullie hebben er veel meer verstand van. Maar het zou anders een optie kunnen zijn.

  #222453

  Tanja
  Bijdrager

  Lijkt me prima spul.

  #222455

  melca
  Bijdrager

  Bij kans op of startende oorontsteking altijd neusdruppels/spray gebruiken. Is ook het advies van mijn huisarts. Huisarts raadt uiteraard xylometazoline aan, maar je kunt ook een zoutoplossing gebruiken. Als het snot maar weg kan.

  #231638

  Janneke
  Bijdrager

  Antibiotica verstoren niet alleen je darmflora maar zorgen ook voor tekorten aan vitaminen en mineralen en vermindering van bepaalde enzymen. Zeker dus zorgen voor wat extra stofjes. Gefermenteerde producten bevatten veel biogene aminen, zoals histamine en tyramine, wat ook weer voor klachten kan zorgen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.