1 jaar GAPS

Dit onderwerp bevat 63 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Poekie 7 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 64)
 • Auteur
  Berichten
 • #444

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ik had het niet in de gaten maar gisteren was ik precies 1 jaar GAPS. Hoera! Nog minimaal 2 jaar te gaan! En de resultaten die ik tot nu toe heb ervaren zijn:

  – ik kan iets beter naar de wc

  – ik heb die enge kloppingen die ik van binnen had bij het naar de wc gaan niet meer

  – ik krijg geen pijn meer vanbinnen als ik Betaïne slik

  – ik heb meestal geen brainfog meer

  Nou….. dat was het denk ik. Verder zijn met een beetje geluk mijn gisten en schimmels nog steeds weg (maar dat lag misschien aan de Mycopryl 680).

  En mijn haren zijn erger dan ooit. Nog één keer wassen en ik moet misschien wel aan een pruik. (Bij het haren wassen vallen altijd de meeste haren uit). Misschien is het wel logisch? Je zit in een ontgiftingsfase dus je haar valt er van uit/de auto-immuunziekte tiert welig?

  Toen ik voor de allereerste keer naar de natuurarts ging had ik een klachtenlijstje meegenomen. Ik heb er laatst nog eens naar gekeken. Ik heb alles nog op de brainfog na!

  – haaruitval (ook met stukjes huid eraan vast)

  – constipatie

  – slecht geheugen

  – traag metabolisme

  – traag in handelen en denken

  – snel moe

  – hijgen als ik de trap op loop

  – nooit koorts

  – nooit ziek

  – doofheid

  – nachtblindheid

  – natte neus

  – hooikoorts in het berken seizoen

  – gestreepte, snel brekende nagels (ze breken ook vertikaal)

  – depressiviteit

  – gewrichtsklachten

  Nog even over die nagels. Ik moet gewoon ELKE dag aan het vlees, dan gaat het goed! Ik kan het me niet veroorloven om 4 dagen achtereen vis te eten. En die Depyrrol doet volgens mij helemaal niets, wordt gewoon niet opgenomen.

  Dus de resultaten vallen al met al misschien een beetje tegen. Aan de andere kant: ik ben 53 dus heb veel schade en met een darmslijmvlies van 15% van het minimum gaat de genezing vooral erg TRAAG. Stel dat mijn darmslijmvlies op dit moment 40% van het minimum is (nog niet veel) dan zit je gewoon nog steeds met een groot opname probleem. Daarom ben ik nu aan de 3 mg LDN per dag in de hoop e.e.a. te bespoedigen. Oh… en ik ga gewoon stug door met GAPS want de aanhouder die wint!

  #25127

  Webmaster
  Bijdrager

  Nee, de aandeelhouder wint. Oh, sorry, verkeerde forum! 😳

  😉

  Mike

  #25128

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Gefeliciteerd met het 1 jaar volhouden! Dat is wel een applausje waard! Ik wens je heel veel succes en een geweldige gezondheid toe. Nu duimen dat je zo snel mogelijk alle klachten op je lijstje kan afstrepen. Je hebt gelijk, de aanhouder wint!

  Louise

  #25129

  eeli
  Bijdrager

  Hi Rapunzel

  hardstikke goed..gewoon lekker volhouden..je bent nu wel gewend denk ik aan deze manier van eten/leven

  #25130

  Rapunzel
  Bijdrager

  Ja inderdaad. Ik ben er wel aan gewend. Ik zit net aan de soep! 🙂

  Ik dacht vanmorgen nog toen ik door de kou naar de biomarkt fietste wat een zegen het is dat ik geen rawfood meer hoef te eten in de winter! Want dat vond ik altijd ellendig (en toch deed ik het).

  Aan de andere kant: in sociale situaties doe ik nog steeds niet mee. Afgelopen woensdag gingen we met zijn 3en naar de opera, mijn man, schoonmoeder en ik. Man en schoonmoeder zijn vantevoren samen uit eten gegaan en ik zat alleen thuis met mijn witlof en draadjesvlees.

  #25131

  Anoniem

  Goedzo Rapunzel! Het lijkt misschien traag maar je gooit al het goeds eerst in het gat voordat het dicht is! Niks aan te doen, de aan(deel)houder wint, ik deel met je mee! 😉

  Dat laatste vind ik wel een beetje sneu, witlof met draadjesvlees terwijl de anderen..

  #25132

  ruud
  Bijdrager

  Rapunzel, hou de moed erin:-) Nooit koorts hoeft niet perse een goed teken te zijn trouwens. Sinds ik ziek ben heb ik nooit koorts meer gehad. Zit jij aan de h2o2 eigenlijk?

  #25133

  zirus
  Bijdrager

  @rapunzel geweldig dat je het zo goed heb volgehouden! En ik wens je ook een fantastische gezondheid toe!! Maar dat haarverlies kan ik me voorstellen is erg vervelend. Het komt me ook bekend voor van verhalen dat ik op diverse blogs heb gelezen bijv. Chris Kessner:

  Quote:
  … when I have these folks increase their carbohydrate intake (with starch like tubers and white rice, and fruit) to closer to 150g a day, they almost always feel better. Their hair loss stops, their body temperature increases and their mood and energy improves.

  Het is maar een idee, maar misschien heb je juist meer KHs nodig? Anderzijds ik vind de regel van # jaren ziek zijn = # maanden herstel nodig… In ieder geval het allerbeste!!

  #25134

  Webmaster
  Bijdrager

  Claireelis,

  Ik ben heel blij met jouw post! Ik probeer er bij Rapunzel inderdaad al een jaar lang in te hameren dat ze haar koolhydraatinname moet verhogen om meer rendement uit het GAPS-protocol te halen. Bravo! Nu maar hopen dat deze info doordringt tot Rapunzel!

  Mike

  #25135

  Angela
  Bijdrager

  Kan me aansluiten bij de anderen! Vind het zo goed van je, dat je dit al een jaar volhoudt! Het heeft jaren nodig gehad om ziek te worden… Maar zoals jij bezig bent, daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen! Kop op!

  #25136

  Rapunzel
  Bijdrager

  Dank jullie allemaal voor jullie steun en tips!

  @lievergezond, ik bedoel ook dat nooit koorts, nooit ziek een slecht teken is! Mijn lichaam is gewoon te zwak om ziekte op te wekken. Ik zit niet meer aan de H2O2. Ooit ben ik tot 11 druppels van 3% opgeklommen maar dat verstopt iemand met een lekke darm zo. Mijn arts zag me ook liever maar één druppel nemen. Nu neem ik die af en toe als ik eraan denk.

  @claireelis, bedankt voor dat Chris Kessner verhaal! Er zou best iets in kunnen zitten want ik ben toch behoorlijk low-carb omdat ik geen fruit eet. Maar mijn haaruitval is geen gewone haaruitval. Het is echt een of andere reactie waardoor ik korsten of zoiets op mijn hoofdhuid krijg. En als die korsten loslaten nemen ze hele bosjes haar mee. Dus of het dan iets met kh te maken heeft? Is het niet dat auto-immune? Het is waar wat Mike zegt, hij probeert me allemaal aan de glutenvrije granen te krijgen maar ik heb het daar moeilijk mee i.v.m. het GAPS protocol. En momenteel ben ik weer met de bioresonantie bezig ( 😳 tja Evan, het kwam weer op mijn pad). Het nieuwe Asyra apparaat heeft gemeten dat ik niet tegen graan kan! Dat moet na 2 flesjes met homeopathische frequenties over zijn. Dit gaat alles bij elkaar 2 maanden duren want het gaat druppelsgewijs. Maar daarna wil ik toch de quinoa weer eens gaan proberen!

  #25137

  Anoniem

  Ziek worden is positief?….dus ik moet nu eigenlijk blij zijn met mn loopneus,keel als schuurpapier,koud overdag en oververhit ‘s nachts in bed?:s

  Rapunzel deze man heeft een hele blog over haaruitval en bevordering van haargroei,of hoe hij het noemt “how to grow hair like a fox”.

  http://www.dannyroddy.com/

  #25138

  Rapunzel
  Bijdrager

  Dankjewel voor de tip! Hij is Paleo zie ik in de gauwigheid. Ja ziek zijn is positief! Ik zal juichen als ik een keer verkouden ben!

  #25139

  Anoniem

  Nou,ik ruil wel met je hoor;) Voel me echt lamlendig door,ik denk,fikse kou. Vannacht ook niet fatsoenlijk geslapen,omdat ik de hele nacht zo’n koortsig gevoel had dat pas afnam tussen 6&7u,toen kon ik pas enigszins fatsoenlijk gaan slapen.

  Als ziek zijn positief is,hoe zit dat dan met mensen die niet/nauwelijks ziek worden? Dacht altijd dat die een krachtig immuunsysteem hebben dat alles al in de kiem smoort:s

  #25140

  mappas
  Bijdrager

  Ik ben in m’n jeugd veel ziek geweest (astmatische bronchitis) maar sindsdien, afgezien van één keer per jaar eens flink verkouden, nooit meer (ik ben nu 47). En ik ben daar echt erg blij mee hoor, ik laat me niet aanpraten dat dat slecht is 😆

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 64)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.