Re: Zwak vlees

#25661

Anoniem

Mike, ik stel voor dat het tijd wordt dat je je eens verdiept in de evolutie theorie. (lees bijvoorbeeld het briljante boek The greatest show on earth van Richard Dawkins), dan kunnen we daar over discussiëren.

Je draagt hier namelijk aan dat de mens uit de aap is geëvolueerd, wat werkelijk totaal niet is wat de theorie zegt. Wij delen dezelfde voorouder, dat is iets totaal anders!

Als je ver genoeg teruggaat stammen alle levende wezens uit dezelfde eencellige organismen. Vanuit die visie is het ook volkomen logisch dat ons DNA zo veel overeenstemt en dat ons bloed nagenoeg gelijk is aan zee plasma. Uiteindelijk is daar ook al het leven begonnen.

Intelligent design is een door christenen bedachte pseudowetenschap om creationisme weer aan de man te brengen. Het leven is voor ons onbegrijpelijk ingewikkeld dus moet er wel een intelligentie aan het werk zijn. (God dus).

Ook het argument dat er geen tussenvormen bestaan wordt ook telkens weer onderuit gehaald. Die zijn er gewoon wel. Inderdaad, Lucy was een vervalsing, wat overigens door dezelfde wetenschap is aangetoond. Waar de wetenschappers steeds weer voor worden gesteld is dat wanneer er een tussenvorm wordt gevonden, er wordt beargumenteerd dat er vervolgens weer 2 tussenvormen (voor en na) ontbreken! Het argument dat soorten soms plotseling lijken te zijn ontstaan wordt door christenen ook gebruikt als verklaring voor de schepping.

Ik ben het overigens helemaal met je eens dat onze wetenschap stoelt op een patriarchaal denkbeeld en dat de vrouwelijke eigenschappen zijn verwaarloosd, met alle gevolgen van dien.

Dat Darwin bepaalde denkbeelden had die niet meer passen in deze tijd, wil nog niet zeggen dat het een slecht mens was en dat zijn theorie dus niet deugde. Hij was een pionier die deuren heeft geopend. Vergeet ook niet tegenover welke religieuze krachten hij stond met deze ideeën, over patriarchisme gesproken. Wat Darwin heeft beschreven is ook binnen de evolutietheorie allang bijgesteld, wat niet wegneemt dat het uitgangspunt nog hetzelfde is.