Re: zure voedingmiddelen en het gebit

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid zure voedingmiddelen en het gebit Re: zure voedingmiddelen en het gebit

#39781

ruud
Bijdrager

Ik heb nu voor mezelf rond dat ik geen vitamine a, geen vitamine d-gebreken heb (dit zeg ik irt de tanderosie bij mij), maar een vitamine k2-gebrek nog steeds en volgens mij daardoor ook een kalkgebrek.

Dus meer gefermenteerde boterolie-inname.

http://www.thc-nieuws.nl/2012/02/de-mythe-over-calcium-hoe-je-echt-sterke-botten-krijgt/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-mythe-over-calcium-hoe-je-echt-sterke-botten-krijgt&utm_source=THC+gecontroleerde+inschrijvers&utm_campaign=9d3a9f9947-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email

Quote:
Vitamine D3 en K2 stimuleren de activiteit van het osteoblastisch eiwit osteocalcine. Osteocalcine absorbeert calcium, onttrekt het uit de bloedstroom en transporteert het naar de botten. Het werkt als een soort vacuĆ¼m waarbij overtollige calciumstenen uit het bloed worden getrokken.

Osteocalcine wordt enkel actief wanneer het vitamine K2-gehalte in het lichaam op peil is. Vitamine K2 en D3 verwijderen tevens osteoclasten die bot afbreken. De meeste mensen hebben een tekort aan vitamine D3 en K2. Dit leidt tot zwakke botten en de afzetting van calcium in zacht weefsel.