Re: ziekte als leermeester: wat te doen bij aangeboren afwijkingen ?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid ziekte als leermeester: wat te doen bij aangeboren afwijkingen ? Re: ziekte als leermeester: wat te doen bij aangeboren afwijkingen ?

#42787

ruud
Bijdrager

Bloem, ik ga zuiver in op wat jij zegt en ik wil je graag op je hart drukken dat het heeft weinig zin om jouw aangeboren afwijking naar je toe te trekken als een morele last ook nog.

Alsof je het daarmee niet zwaar genoeg hebt al.

Wat mij betreft gaat het er meer om dat op je op enig moment in een specifieke situatie zit en hoe je daarmee omgaat naar beste weten en kunnen.

Het belangrijkst is dat je de kracht vindt om er naar te kijken: wat is de situatie waar ik in zit.

Wat kan ik er mee en wat niet (dat laatste is ook heel belangrijk) – volgens mij zeg je dat nu ook: DAT kan ik er niet mee.

Mijn behandelaar zegt overigens ook over gehoorproblemen dat kan dat het lichaam als het in de juiste positie is, dat het zich kan herstellen.

Het heeft wel tijd nodig, want een lichaam geneest zich liever langzaam en het heeft dan wel de juiste ondersteuning nodig.

Mijn moeder is al sinds haar 40ste soms duizelig (vooral als haar weerstand niet meer zo goed is) en heeft nu (40 jaar later) daarnaast ook gehoorproblemen: dat het gehoor soms weggaat en later komt het dan nog weer terug.

Volgens mij heeft ze o.a. meniere (ik weet niet of ik het nu goed schrijf maar dat is weer zo’n symptoomziekte waarvan de oorzaken nooit echt bekend (mogen?) worden).

Er zijn mij in mijn leven vanaf mijn verwekking dingen opgedrongen waar -als reincarnatie niet bestaat en dat is dan de vraag- ik nu ook mee opgescheept zit nog.

Ik zit ook met de gevolgen van waar voorgaande generaties mee gestoeid hebben maar niet verder mee gekomen zijn en als wij kinderen krijgen dan dragen wij ook onze ellende weer over als we niet uitkijken.

Lijkt me niet iets om die last in morele zin te moeten dragen, zelfs niet al was je de veroorzaker, waar het hier niet eens over gaat.

Een andere mogelijke oplossing naast voeding:

Resonantietherapie, maar langdurig verhaal.

Dat is het bij mij ook al langdurig en ik heb niet wat jij hebt.

Alhoewel, als Mikes inschatting klopt: bijnieruitputting heb ik zeker ook, naast heel veel andere ellende.

Nog ff wat gefilosofeer uit de losse pols: ik stootte in de literatuur over k2 en calciumproblemen in het lichaam op een stuk tekst die me aansprak: vitamine k2-gebrek en calciumgebrek gaan hand in hand. Daar verwijs ik hier naar https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=607

En op een andere engelstalige site staat iets over calciumproblemen bij meniere.

Niet zeker of je er iets aan hebt, maar wie weet heb je er iets aan: http://www.cancertutor.com/Other02/Menieres_Disease.html

Ik gebruik tegen het k2 gebrek nu 2 theelepels gefermenteerde boterolie per dag.

Orgaanvlees wil ik nog naartoe groeien om het maar zo te zeggen.

Vitamine k2 haalt loszwervend calcium uit je bloed als ik het goed begrepen heb.

Misschien zitten bij ook van die verkalkte deeltjes in je hoofd?

Die site cancer tutor heeft het over een trillingsinstrument ook nog (magnetic pulser).