Re: Zelf brood maken

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Zelf brood maken Re: Zelf brood maken

#36954

Anoniem

Ik heb laatst zelf een recept verzonnen met boekweit en dat is prima gelukt. Boekweit korrels enkele dagen geweekt (met water in de yoghurtstarter, met flink wat appelazijn en een scheut zuurkoolsap)

Daarna goed afgespoeld. De korrels in de blender tot een soort van beslag gemixt, met ongeveer 300 ml witte thee, een theelepeltje keltisch zeezout en een snufje natrium bicarbonaat.

Het beslag in een cakevorm gedaan en ongeveer een uur in de oven op 170 / 180 graden Celsius.

Prima gelukt en lekker met rauwe boter en rauwe kaas!

Ik ben intolerant voor (melk) eiwit en granen met gluten verdraag ik ook slecht. Maar hier reageren mijn darmen tot nu toe niet overstuur op.

En als ik zin in zoet heb, smeer ik een sneetje van dit brood met dik boter en een scheut Yacon siroop. Dat heeft een lage glycemische idex.