Re: zeezout

#10053

Webmaster
Bijdrager

Gisteravond zat er ook iemand in de zaal die dacht vanuit onmogelijkheden. Zo iemand gebruikt dan het argument dat ze werkende moeder is om toch maar vooral niet te hoeven veranderen. Waar een wil is, is een weg. De kinderen worden aangehaald, maar het probleem is niet dat de kinderen niet kunnen/willen veranderen, maar de moeder. Op elk alternatief dat ik aandroeg volgde onmiddellijk een ‘ja, maar’.

Mensen zitten veel te vast in vastgeroeste patronen en vertonen de flexibliteit van een mammoettanker. Ik zie zo vaak die dubbelheid: aan de ene kant wil men veranderen, aan de andere wil men er geen moeite voor hoeven doen. Ik haal hier opnieuw de woorden aan van Ramiel Nagel in het boek Cure Tooth Decay:

Quote:
De meesten van ons hebben een mengeling van emoties met betrekking tot onze wens om gezond te zijn. Net als de maan hebben we een lichte en een donkere kant.

Maar als we ons alleen richten op onze lichte kant en de donkere kant negeren, gaan we voorbij aan datgene wat het leven prachtig en evenwichtig maakt.

Onze lichte kant wil gezond zijn en onze duistere kant wil ongezond zijn. Het klassieke resultaat van dit innerlijke conflict is de wens dat ons tandbederf geneest, zonder dat we het werk hiervoor willen verzetten.

Dit is een belangrijk principe waaraan de moderne tandheelkunde haar ontstaan en macht ontleent. De tandheelkunde helpt ons niet onze donkere kant die ziek wil zijn onder ogen te zien. De reguliere tandheelkunde houdt ons ziek door ons te vertellen dat tandbederf niets met onszelf te maken heeft, maar volledig te wijten is aan bacteriƫn en waar deze bacteriƫn zich mee voeden.

Het gevolg van het niet onder ogen zien van je eigen duistere kant, die zich uitsluitend vertoont als er niemand kijkt, is dat we onbewust gezondheid met leed kunnen gaan vereenzelvigen.

Het leed dat we in verband brengen met de moeite die we moeten doen om gezond te worden kan zich in vele vormen voordoen: klagen over lichaamsbeweging, geloven in informatie die de kracht van zelfheling tegenspreekt of niet extra willen betalen voor gezond voedsel of voor een betere tandarts.

Deze gedragingen komen voort uit het steekspel tussen je lichte kant, die gezond wil worden, en je duistere kant, die het niets kan schelen of die geen gezondheid nastreeft.

Om je einddoel van een goede gezondheid meer kracht en energie bij te zetten moet je beschikken over positieve gevoelens, overtuigingen en goede wil.

Als je je niet volledig wilt inzetten voor dit positieve resultaat, dan is er sprake van een of andere verborgen negativiteit. Deze verborgen donkere kant heeft het gevoel dat het leven lijden is en wil niet het allerbeste voor jou. De duistere kant kan het je moeilijk maken om goed voor jezelf te zorgen.

Mike