Re: welke is de beste kwaliteit?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid welke is de beste kwaliteit? Re: welke is de beste kwaliteit?

#39304

autumn
Bijdrager
Quote:
als ik zoete aardappelen haal bij de groenteboer ze vaak wit zijn als ik ze schil en doorsnijd en als ik ze bij deen haal ze vaak oranje zijn van binnen. Waar ligt dit aan, weet iemand dit?

Er zijn tenminste 2 soorten zoete aardappelen. De ene soort is wit van binnen, de andere oranje. De smaak komt erg overeen of is hetzelfde. Ik zou als ik de keuze had voor de oranje gaan omdat ik vermoed dat deze zijn kleur dankt aan caroteen en dat schijnt wel gezond te zijn.

Ik denk dat biologisch het beste is wat je in de supermarkt kunt krijgen. Of het allemaal 100% zuiver is gegaan bij de teler of tussenhandelaren weet je nooit zeker. SKAL kan niet altijd en overal aanwezig zijn. Maar goed al zou 80% zuiver zijn, dan is dat voor mij al reden genoeg om toch voor het EKO keurmerk te gaan in de supermarkt. Mijn voorkeur gaat uit naar winkelen bij de boer of de markt en de biowinkel als prima tweede keus. Soms komt het nog wel eens voor (al is het steeds minder) dat ik een kleine bio-boodschap bij de AH doe, aangezien die precies op de route ligt van mijn werk naar huis. De biowinkel is een stuk verder.