Re: Voorstellen Jacqueline

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Jacqueline Re: Voorstellen Jacqueline

#99659

Jacqie
Lid

@alexandra haha.. het is een kleintje, die banaan 😉

We eten al lang geen graan (tarwe, spelt), soms boekweit (nachtje geweekt), veel eieren, veel groenten, niet extreem veel vlees maar wel grasgegraasd rund (Wildernisvlees) en anders kip (http://www.polderhoenbestellen.nl/) of varken, maar hebben we niet echt vast adres voor, soms okvlees.nl, nu via de boer van de rauwe melk biodynamische speklap gehaald.

Uiteraard geregeld vis.

Ik at al bijna geen suiker, maar honing (met mate). Kokosolie en keltisch zeezout hebben we al poos in het huishouden draaien. De hele familie en kennissenkring ook inmiddels 😛

We hebben een moestuin, zonder nachtschade overigens, met veel kool, sla, komkommer, bieten, snijbiet en wat peulsoorten. (doen het niet zo goed). En vrijwel alles is hier biologisch, ook dingen als zeep of tuinaarde.

Ik bedoel ook bewust leven in de zin van.. een compost hoop, gescheiden afval, veilige verzorgingsproducten, regenton, geen magnetron, draadloos internet op een timer zodat we snachts geen netwerk (straling) hebben.

Ik maak nu ook yoghurt zelf, dat eten we als ontbijt met een beetje honing van een plaatselijke imker. Lunch van mijn man is meestal vis of wat vlees, ei en sla of komkommer. Ikzelf yoghurt of eitje met spekblokjes (van speklap, ivm toevoegingen in bacon enzo).

Avondeten is groenten met vlees. Bijvoorbeeld spitskool met kerrie en gehakt en stukjes mango, of vanavond stukjes speklap met verse doperwten. Gisteren gemengde groenten met biefstuk. Klein bakje yoghurt toe. Paar glazen melk per dag, verder water, en ‘s-avonds een klein stukje kaas. Heb je een beetje beeld zo? 🙂