Re: Voorstellen Floor

Forum Forums Stel jezelf even voor Voorstellen Floor Re: Voorstellen Floor

#36683

Webmaster
Bijdrager

Floor,

Ik zie toch nog wel de nodige koolhydraten, hoor! Crackers van kokosmeel en boekweitvlokken, koeken van havervlokken of boekweitvlokken. Vooral de dag beginnen met

Daarnaast zie ik heel veel anti-nutrienten, met name fytinezuur. Fytinezuur zit in het kikkererwtmeel, de boekweitvlokken, havervlokken, het amandelmeel. Je smoothie met bladgroenten bevat naar alle waarschijnlijkheid ook antinutrienten zoals oxaalzuur of goitrogenen (schildklieronderdrukkers).

Ik mis ook vet vlees en vette zuivel in het rijtje. Je eet weliswaar veel plantaardige vetten (olijfolie, kokosolie, palmolie) en wat dierlijke vetten (ghee), maar die dierlijke component is vooral een bron van eiwitten bij jou, niet van vet. En het zijn juist de dierlijke vetten die zo helend zijn! Het is dierlijk verzadigd vet en cholesterol dat de hormoonklieren voedt en heelt. Je zou kunnen denken aan rauwe melk of aan orgaanvlees. Ook amandelmeel en kikkererwtmeel is rijk aan eiwitten. Er zijn ondersteunende vetten nodig voor de eiwitvertering, anders kost het o.a. veel schildklierhormoon om de eiwitten te verteren.

Je onvermogen om groenten goed te verteren heeft te maken met cellulose. Waarom dan rauwe groenten in een smoothie drinken? Het lijkt er ook op dat je een lekke darm hebt of op z’n minst een ontstoken of beschadigde slijmvlieslaag rondom de darmen. Vreemd dat Musarella dit niet heeft geconstateerd. Ik denk dat jij voor je voedselkeuzes je meer zou moeten laten inspireren door het GAPS-dieet. Verder zou je bij koolhydraten ook eens kunnen denken aan glutenvrije granen en zoete aardappel. Voor je bijnieren en je maagzuur is het van belang dat je Keltisch zeezout gaat gebruiken. Je schildklier zal ook blij zijn met die extra mineralen!

Bedenk goed dat de twee pijlers van het onderzoek van Weston Price zijn: vetten en mineralen. Dat zijn nu net de twee componenten die ik onvoldoende terugvind in jouw voeding.

Mike