Re: Voeding in Noord-Italie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Voeding in Noord-Italie Re: Voeding in Noord-Italie

#46915

Lampje
Bijdrager

We zijn inmiddels een jaar verder maar ik kan bovenstaande bevestigen! Ik zit nu bij het plaatsje Miasino ten oosten van het Orta meer en heb op nog geen vier kilometer afstand een boer gevonden met rauwe melk en rauwmelkse kaas. Ik spreek geen woord italiaans en zij geen woord iets anders maar uiteindelijk werd duidelijk dat hun melk dus niet gepasteuriseerd is. Ik ga er vanuit dat deze melk van koeien komt die buiten staan omdat ze zo kleinschalig zijn. Ze had een vat van waaruit ze de melk verkocht en die was met iets van 4 liter voor mij ook gelijk op 8)

Gisteren zijn we naar de berg Monte Rosa vanuit het plaatsje Alagne. Toen we terugliepen zag ik een “Latteria”. Toen we daar naar binnen gingen bleek het een klein winkeltje waar ze allerlei producten verkochten op basis van rauwe melk 🙂 zij sprak wel engels en gaf aan dat hun koeien ergens op de berg rondliepen en alleen maar gras aten. Heel soms graan als het regende, maar dat was de enige uitzondering. Heb daar ook maar wat melk Ên ook boter gekocht. Verder had ze nog kaas en ijs wat lekker bleek te zijn als ik de gezichtsuitdrukkingen van de mensen voor ons mag geloven 🙂

In de supermarkt zie je helaas wel een verschuiving met ook veel troep wat eten betreft. Zag ook een berg hamburgers liggen met “extra weinig” vet 🙁 Kortom, ook in Italie moet je bij de kleine lokale boeren zijn!