Re: Urinetherapie / urotherapie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Urinetherapie / urotherapie Re: Urinetherapie / urotherapie

#21478

autumn
Bijdrager
Quote:
wat voor trucs je uit moet halen om het uberhaupt weer naar binnen te krijgen.

Als je dit al moeilijk vind, dan geldt dit toch bijna voor al het vocht dat je op drinkt!? Okay, je kunt een half uur met je mond open in de regen gaan staan om je dorst te lessen of je zoekt een waterval op. Maar verder zul je in de meeste gevallen op z’n minst moeten bukken om water binnen te krijgen. En dan heb je alleen nog maar water. Als je wat urine drinkt heb je er gelijk een flinke lading voedingsstoffen bij en het is nog steriel ook. Lijkt me ideaal in overlevingssituaties! Het enige wat je hoeft te doen is het opvangen in een opgerold groot blad of een stuk bamboe of in de sneeuw of wat anders. Of je rolt even op je rug, wat ik nou niet bepaald een acrobatische oefening zou noemen. En als je niet alleen bent is het nog gemakkelijker… Denk eens wat voor een moeite het kost om aan je eten te komen of om water te zoeken in sommige gebieden. Is dat dan opeens ook niet natuurlijk?

Quote:
misschien is het wel een diepgeworteld oerinstinct om afkeer te hebben van uitwerpselen

Dat is anders aan dieren niet te zien. Er zijn verschillende dieren die zijn uitwerpselen opeten en ook zijn urine drinken!

Maar ik kan je logica wel volgen hoor, dat iets wat eruit gaat er niet voor niks uit gaat. Ik vind je argumenten alleen niet overtuigend genoeg om er in mee te gaan. Je lichaam heeft toch voortdurend voeding nodig. Je gaat toch ook niet een paar uur niks meer eten of drinken omdat je net geplast hebt en dus genoeg voedingsstoffen binnen zou kunnen hebben? Over alle soorten eten en drinken kan je rare dingen bedenken: melk, eieren, vlees, groentes van de grond die met stront bemest is. Ik vind je eigen urine drinken zeker niet minder natuurlijk aanvoelen dan het vocht en de vruchten van dieren innemen. Maar nogmaals: ik zie het als een voedingssupplement, als een medicijn en als een noodvoorziening in overlevingssituaties. Ik zeg niet dat iedereen de hele dag urine zou moeten drinken.