Re: Urinetherapie / urotherapie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Urinetherapie / urotherapie Re: Urinetherapie / urotherapie

#21477

Anoniem

Dennis,

Ik ga er van uit dat de natuuur geen fouten heeft gemaakt met de aanleg van ons lichaam. Als het de bedoeling was dat urine direct weer in ons spijsverteringssysteem terecht kwam, dan was daar wel een verbinding voor gemaakt. Stel je ook eens voor dat je een oermens bent, nog zonder opvangmiddelen, wat voor trucs je uit moet halen om het uberhaupt weer naar binnen te krijgen. (de oudst gevonden potten zijn pas 18.000 jr oud)

Ik denk helemaal niet dat urine drinken kwaad kan maar ik geloof gewoon niet dat daar een noodzaak voor is. In feite zeg je tegen je lijf: ja, je gooit die stoffen er wel uit maar ik weet het beter: ik stop ze er gewoon weer in! Ik vind het gewoon niet logisch. En ja, ik vind het idee ook vies. Of dat onterecht is… misschien is het wel een diepgeworteld oerinstinct om afkeer te hebben van uitwerpselen en is de praktijk om ze weer tot je te nemen juist een idee dat is ontstaan in de neo-cortex van de moderne homo sapiens.

De percentages die ik noemde heb ik uit Wikipedia gehaald.

Overigens is het idee om bepaalde voedingsstoffen via ontlasting binnen te krijgen niet helemaal onlogisch: door vegetariers wordt vaak gewezen naar oude beschavingen die gezond waren zonder vit B12 tekort (ik dacht de Hunza maar daar wil ik even vanaf zijn). Nader onderzoek wees uit dat deze mensen hun gewassen bemestten met hun excrementen en het bij het eten niet zo nauw namen met hun groenten van te voren te wassen. Zo kregen ze hun B12 binnen min of meer via ontlasting. Het is bekend dat ook kippen op deze manier aan hun vit B12 komen.