Re: Urinetherapie / urotherapie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Urinetherapie / urotherapie Re: Urinetherapie / urotherapie

#21476

autumn
Bijdrager

@ Bastiaan

Ik vind het jammer dat de meeste mensen zijn blijven steken in wat hen vanaf de zeer prille kindertijd is wijsgemaakt over urine, namelijk dat een afvalproduct is dat vies en ongezond zou zijn. Ik zie dat jij er tenminste wel echt over na hebt gedacht Bastiaan, maar ik vraag me wel af of er onderliggend nog een afkeer in je leeft die in mijn ogen onterecht is.

Ja het lichaam is in staat om nutriënten op te slaan, maar dit betreft met name de vetoplosbare stoffen. Dit zijn tevens de stoffen waar je lichaam ook zo moeilijk van af kan komen wanneer het giffen betreft.

De toepassing van urine in de volksgeneeskunde is van oorsprong geen zeldzaam verschijnsel, maar eerder een universeel gebruik. Daarom vind ik de vergelijking met kannibalisme ook erg ver gezocht, want zo veel kwam/komt dit niet voor. Dit hoeft inderdaad geen garantie te zijn dat urine als voedingssupplement en medicijn daarmee ook meteen goed is, maar ik vind het persoonlijk logischer en aannemelijker dat intuïtieve (natuur)volkeren het bij het rechte eind hebben, dan moderne afgedwaalde mensen. Kijk naar hoeveel dogma’s, leugens en misopvattingen er in onze moderne wereld leven op het gebied van voeding en gezondheid! En wat blijkt steeds opnieuw: de traditionele (natuur)volkeren hadden/hebben heel wat meer verstand van voeding en gezondheid.

En over het ontwerp van het menselijk lichaam. Heb je je wel eens afgevraagd waarom urine gescheiden van de vaste ontlasting wordt afgevoerd? Waarom niet alles door één gat naar buiten? Zou dat niet veel gemakkelijker zijn? Of zou de natuur er misschien toch wel een goede reden voor hebben bedacht die veel intelligenter is dan onze hedendaagse associaties en opvattingen? Ontlasting is iets totaal anders dan urine! Het bevat wel degelijk het afval van het lichaam, wat de vergelijking van urine met een drol totaal misplaatst maakt. Wees er niet ongerust over dat jij in de toekomst er ook aan moet gaan geloven. 😉

Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet dat urine drinken noodzakelijk is. Maar ik geloof wel dat het heilzame toepassingen heeft en dat het menig mens goed zal doen om ten minste een glaasje ochtendurine van de middenstraal te drinken op regelmatige basis.

Hoe kom je trouwens aan het percentage 86-99,9%?