Re: Urinetherapie / urotherapie

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Urinetherapie / urotherapie Re: Urinetherapie / urotherapie

#21475

Anoniem

Ik vind het volkomen onlogisch dat urine drinken nut zou hebben. Ons lichaam is een delicaat mechanisme dat is gebouwd op het zo zorgvuldig mogelijk omgaan met de aangeboden nutriënten. Het is in staat om overschotten op te slaan (kijk bijvoorbeeld naar het opslagmechanisme van vet). Het lichaam werkt zo genuanceerd dat het voedingsstoffen leent van zichzelf als er ergens anders een tekort is. Zelfs gifstoffen worden soms vastgehouden in het lichaam opgenomen -tegen wil en dank-, kijk eens naar alle topics over ontgiften.

Dat urine drinken in de volksgeneeskunde wordt toegepast vind ik ook niet zo’n heel steekhoudend argument, kannibalisme werd door sommige primitieve stammen ook toegepast met als gevolg de ziekte kuru, die het gevolg is van het eten van hersenen. Heus niet alles wat primitieve volkeren doen of deden is altijd gebaseerd op wijsheid.

Ik geloof er dus helemaal niets van dat we de stoffen die uiteindelijk uit ons lichaam verwijderd worden via de urine weer zouden moeten innemen. Zeker, het kan maar het is niet noodzakelijk. Vóórdat urine wordt uitgescheiden zijn de ingrediënten eerst al voor 86-99,9% geresorbeerd. Wat over blijft is datgene dat ons lichaam dus op dat moment niet nodig heeft. Op zich zitten er dus inderdaad nuttige stoffen in maar kennelijk krijgen we die dus gewoon via onze voeding al voldoende. We hebben daar echt onze urine niet voor nodig. In onze ontlasting zit ook nog wel het nodige dat kan worden hergebruik, zoals vitamine B12. Iemand trek in een drol?