Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel Re: toxische lever en pancreasproblemen: vicieuze cirkel

#27372

ruud
Bijdrager

Phoenix, ik begreep het destijds toen ik deze thread aanmaakte volgens mij van een posting van forumlid Gerrit: dat van die lever – pancreasrelatie (weet niet meer in welk verband hij wat precies zei, maar het had te maken met die twee organen).

Nu denk ik niet dat het per se zo is dat het komt door een toxische lever dat je daardoor pancreasproblemen krijgt.

Wel dat je door toxinen in je lijf problemen kan krijgen met de klieren die allemaal met elkaar in verbinding staan.

Ik denk eigenlijk dat bij mij het probleem ontstaan is toen ik door de stress uitgeputte bijnieren kreeg en sindsdien is bij mij mijn pancreas pijn gaan doen.

En voor mij is het nu nog wel lastig dat ik niet zo goed tegen vetten kan.

Ik heb een ontstoken pancreas sinds 2007 al en ik merk dat als ik vet eet dat die pancreas daar niet al te best op reageert.

Die wordt bij mij dan groter en ik ervaar drukpijn onder mijn linkerribbenkast.

Maar die pancreas die kan bij mij ook niet goed tegen teveel koolhydraten, althans ik wil die afbouwen voor een beter evenwicht in mijn lichaam.

Dus het is nu lastig voor me: als vet al afvalt omdat mijn pancreas er niet goed op reageert en ook koolhydraten (tenminste dat van die koolhydraten minderen is mijn streven voor de langere termijn), blijft weinig over!

Ik heb pas besloten op dieet te gaan, omdat ik als enige hier op het forum aankom van vet terwijl dat officieel dus niet zo schijnt te zijn: dat je aankomt van meer vet in het dieet stoppen.

Maar ik wacht nog even met dat dieet.

Ik kan het nu niet.

Misschien een erg warrig verhaal maar het is voor mij nog steeds wel actueel dat deze twee organen en met name de pancreas mij nu parten speelt.