Re: The Mood Cure

#11565

ikke
Bijdrager

Hoi Joey,

Met The Mood Cure zelf heb ik geen ervaring, maar met het zusje ervan, The Diet Cure, wel. Dat boek is gericht op eetstoornissen en lijngedrag en heb ik thuis staan. Je kunt op internet opzoeken welke supplementen ze aanraadt voor zowel The Mood Cure als The Diet Cure. De bedoeling is dat je het boek koopt om dan tot de ontdekking te komen welke supplementen je precies nodig hebt.

Als het goed is, zijn The Mood Cure en The Diet Cure wel op hetzelfde programma gericht, de schrijfster gebruikt in het ene geval depressie, OCD, etc. en in het andere geval verstoord eetgedrag.

Zelf ben ik niet zo heel kapot van The Diet Cure. Ze gebruikt vooral L-glutamine (voor de suikerspiegel), L-tyrosine (om verslavingsgedrag tegen te gaan), DL-phenylalanine (om (emotionele) pijn te verlichten) en 5HTP/L-tryptofaan (om depressie tegen te gaan).

Daarnaast zijn de voedingsadviezen heel algemeen: eet geen geraffineerde suikers, verkeerde vetten, etc. In The Diet Cure wijst ze acht oorzaken van eetgestoord gedrag aan.

Ergens ver weg heeft ze wel een punt met het hele biochemische gebeuren, maar het typisch Amerikaanse ergert me verschrikkelijk. Het hele boek is, zoals zo veel boeken, geschreven aan de hand van patiëntvoorbeelden: dat meisje kwam binnen, we gaven haar L-tyrosine en binnen 10 minuten voelde ze zich véél beter. Toen we haar ook nog DL-phenylalanine gaven, was alles goed.

Verder ben ik niet zo heel erg van de isolaten om de hersenchemie aan te pakken. In het lichaam vind ik het al niet meer zo geweldig, maar in de hersenen vind ik het tegenwoordig helemaal eng. Maar, dat ben ik.

Overigens vond ik het, toen ik het las, nog wel heel aannemelijk klinken. Die supplementen heb ik bijna allemaal wel een keer geprobeerd en ik heb er zelf geen baat bij gehad. Vergeet ook niet dat een supplement niet zomaar opgenomen word, dus misschien is dat een probleem geweest. Inmiddels geloof ik niet meer dat je iemand van een eetstoornis kunt genezen met een beetje L-tyrosine. Sterker nog, ik hoop dat je niet het hele dopaminerge systeem door elkaar schopt, als dat nog niet gebeurd is.