Re: The Mood Cure

#11579

Webmaster
Bijdrager

Wat hij (Madison Cavanaugh) zegt is dat het niet de stress is maar je stressbestendigheid, m.a.w. de kracht en vitaliteit van je bijnieren. Het verschil tussen een crisis en een uitdaging zit hem in de staat van je bijnieren. Er wordt vaak beweerd dat de bijnieren stresshormonen produceren. Nee, ze produceren ANTI-stresshormonen. Zij zijn jouw ‘firewall’ tegen stress. Vandaar dat de een compleet gestresst is en de ander z’n schouders ophaalt en zegt ‘komt goed’.

Er is echter ook nog een ander fenomeen en dat is wat jij beschrijft. Voortdurende stress maakt je ook ongevoelig. Evan heeft dat ook en zo ken ik nog wel een paar mensen. Je hebt gelijk: ook emoties moeten in de cellen terechtkomen en dat gaat niet als je een bunker om je hart heen hebt gebouwd. Het is een overlevingsmechanisme dat je weliswaar bescherming biedt maar niet veel verder helpt. Niemand van buiten komt binnen, maar jij komt ook niet meer naar buiten.

Voor jou is stress een tweede natuur geworden, daardoor weet je letterlijk niet beter. Je bent echter in rap tempo via dit forum en andere plaatsen een stuk wijzer aan het worden, dus nu weet je wel beter! Tijd om de poort open te gooien!

Mike