Re: The Mood Cure

#11578

ikke
Bijdrager

Aha. Als ik dit lees, klinkt het alsof de deuren bij mij gewoon gebarricadeerd, gebunkerd en dan nog op extra stevig op slot zijn. Ik reageer op zo veel dingen totaal niet. Ook emoties moeten in de cellen terechtkomen en dat doen ze niet. Voor zo ver ik kan ontdekken treedt bij mij bij ongeveer alles een tolerantie-effect op. Zelfs op LDN reageer ik nauwelijks.

Op H2O2 reageer ik overigens ook nauwelijks, voor zover ik een normale dosis heb uitgeprobeerd (3x 25 druppels 3%).

Zou het misschien zomaar kunnen dat die tolerantie optreedt, omdat ik nogal geneigd ben mijn grenzen te verleggen, indien mogelijk. Wanneer ik energie heb, gaat die op, omdat er nog een waslijst aan dingen op me staat te wachten. Zou het dan een overlevingsmechanisme van mijn lijf zijn om te zorgen dat ik op weinig dingen reageer, zodat ook stress (en alle andere destructieve zaken) niet binnen kan (kunnen) komen?

Het enige waar ik mijn twijfels bij heb, is de stress waar deze beste man (vrouw?) het over heeft. Stress kan inderdaad extern zijn, maar er is ook nog iets als interne stress. Uiteraard is echt niet alle stress intern, maar gezamenlijk vormt het toch de totale hoeveelheid stress.