Re: Sungazing besproken op NLse tv. [Video]

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Sungazing besproken op NLse tv. [Video] Re: Sungazing besproken op NLse tv. [Video]

#39113

autumn
Bijdrager
Quote:
De mens heeft niet voor niets een spijsverteringskanaal gekregen. Anders waren we wel gewoon planten geworden.

Een hele terechte opmerking. Toch is dat voor mij geen reden om vast te blijven houden aan het idee van energie onttrekken via vertering van voedsel. De mens is een uniek schepsel op Aarde en doet vanuit de natuur gezien veel rare dingen. Het spijsvertingskanaal kan bedoeld zijn als eerste opstart / als basis, maar dat wil niet zeggen dat we hier eindeloos mee door zouden moeten gaan. We hebben onszelf tijdens de eerste levensfase ook via een navelstreng gevoed, die later afgestorven is. Ook kan het zijn dat we inderdaad millennialang met ons spijsverteringsstelsel hebben gewerkt, maar dat er in deze tijd skills te ontwikkelen zijn om hier bovenuit te groeien, net zoals een vogeltje die voor het eerst zijn vleugels spreidt en zijn nest verlaat. Zo’n vogel gebruikt dan nog steeds wel eens zijn poten, maar brengt veel tijd in de lucht door.

Hoewel ik er niet aan moet denken om niet of nooit meer te eten, zou ik het ergens toch wel een fantastische ontwikkeling vinden als we werkelijk geen planten of dieren meer hoeven te doden en onszelf dagelijks goed kunnen voelen op alleen maar energie van de zon. Hoeveel ruimte komt er wel niet in je bewustzijn en je leven vrij als je niet meer hoeft te eten en naar de wc hoeft te gaan. Zou een sungazer of breatharian in een huis wonen zonder keuken en zonder wc? :mrgreen:

Hieronder een stukje tekst die naar een veganistische vriend van mij schreef in een soort discussie over voeding:

Misschien is ‘breatharianisme’ wel de toekomst en wijst het op een hoge staat van spirituele ontwikkeling. Maar als ik vervolgens in de spiegel kijk, dan zie ik een menselijk lichaam met naar mijn sterkr vermoeden een verteringssysteem onder mijn navel. Anno 2011 leef ik nu met de gave of de last om eten te verteren en daar voel ik me goed bij. Misschien is mezelf via vegetarisme, veganisme en frugarisme ontwikkelen tot een breatharian de roep van de toekomst. Of misschien is enkel gewoon een interessante mogelijkheid. Ook zou het een dwaalspoor kunnen zijn.

Ik kan mezelf misschien ook wel ontwikkelen tot iemand die 10 minuten lang onder het ijs verblijft zonder kleren, ademapparatuur of iets. Maar misschien is dat ook maar gewoon een onnodige skill om te ontwikkelen. Ik voel geen noodzaak of prikkel om hiervoor te gaan, maar bewonder het zeer zeker als mensen vanuit discipline tot zulke extreme daden in staat zijn. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen van yogi’s die de meeste gekke fratsen uithalen. Heel bijzonder allemaal, maar niet mijn weg, althans nu niet, hier niet. Ik zou niet durven zeggen dat dit iets is wat hoger of beter is dan iemand die in de maatschappij veel goeds voor anderen en zichzelf doet.