Re: reinigen en afvallen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid reinigen en afvallen Re: reinigen en afvallen

#39102

Anoniem
Quote:
Maar ik bedoelde, als je dan tóch een spiraaltje wil, dan maar beter één zonder hormonen.

Dat van dat koper wist ik niet.

Ja, het koperen spiraaltje is misschien een minder erg kwaad dan het spiraaltje mét hormonen, hoewel ik dat niet zeker weet, maar zoals gezegd is het dus bedrieglijk, want het koper kan dus ook je eigen hormoonhuishouding in de war brengen en er bestaan nog altijd volledig natuurlijke anticonceptiemethodes zonder dat we afhankelijk moeten zijn van dokters en dure, schadelijke toestellen of pillen.

Het koper voorkomt nu net een bevruchting, maar de manier waarop dat gebeurt, klinkt op zich al niet erg gezond :

Spiraaltjes zijn vreemde lichamen die in de baarmoeder een afstotingsreactie uitlokken. Hierbij worden alle losliggende cellen -zaadcellen, eicellen en andere- door witte bloedlichaampjes aangevallen en vernietigd.

Koper hindert bovendien de functie en de beweeglijkheid van de zaadcellen en stoort eveneens het transport van de eicel naar de baarmoederholte, zodat een bevruchting uitblijft.

Ik denk dat je lichaam goed gehandeld heeft door het hele zootje dan maar af te stoten. Is ook moeilijk te geloven dat het zo zelden zou voorkomen, want de medische literatuur zegt letterlijk dat die dingen een afstotingsreactie uitlokken. 🙄