Re: Porno

#80005
Amancay wrote:
Bij God bestaan er geen gradaties, je vergeet dat wij hier op aarde op een levensschool zitten, zonder belemmering leer je niks.

Hoe weet jij zo zeker dat wij hier op een leerschool zitten? Je impliceert dat er een doel achter zit, dat we ergens naartoe gaan. Wat maakt je zo zeker? Directe waarneming of ervaar je dat je als mens leert en daaruit bedenkt dat het dan allemaal wel een doel MOET hebben? Dit bedoel ik met erop los interpreteren. We maken er gewoon een leuk verhaaltje van wat prettig voelt. Feitelijk weten we geen ene mallemoer. Allemaal geloof in onze interpretaties.

Amancay wrote:
Voor een rechtstreeks contact met Alles dat is, zul je eerst jezelf moeten louteren. Dus gradaties doorlopen.

Dat is de illusie van A naar B te kunnen. Verzonnen onzin dus. Er valt niets te louteren, want jij kan dat niet bepalen.

Amancay wrote:
Bij het hoogste niveau is alles Alomvattend. Hoe lager de trilling van jezelf hoe trager en vaster je bent, en je innerlijke sfeer zal altijd je uiterlijk vorm geven. Je denkt dat je er al bent Moondust, maar je bent een mens die terug op weg is naar huis. Als je God gelijk was kon je dit allemaal naar voren brengen, je slaat de levensles en leerschool over en denkt ermee te zijn.

Er zijn geen niveaus, jij ziet ze alleen. Dat maakt de niveaus nog niet ECHT. En stop aub voor mij te denken hoe ik in elkaar zit. Ik heb nooit beweerd er al te zijn. Waar te zijn eigenlijk? Waar zou ik heen moeten? Er is geen weg. Er is nooit iemand weggegaan en er hoeft dus ook nooit iemand thuis te komen. Het is de begoocheling die je laat denken dat dat waar is. Het is niets meer dan interpretatie van de werkelijkheid. Laat eht gaan, je zult nooit je vinger erop kunnen leggen. Het enige dat ik kan doen is zien wat waar is, maar dat is enkel weggelegd voor diegene die de onbedwingbare behoefte hebben de waarheid te vinden. De rest (99,999999999%) is gedoend zijn/haar gehele leven in onwaarheid te vertoeven. Niet dat het allemaal iets uitmaakt, je hebt er toch geen invloed op.

Amancay wrote:
Je bent pas halverwege Moondust, je hebt de hele stap nog niet gemaakt. Daarom ook nihillisme omdat je het wel weet maar het zelf doet zonder echte verbinding in de hoogste trilling met Al dat er is. Dus op een dode manier………….

Halverwege weet ik niet, amar dat ik die ene stap nog niet heb gemaakt is juist. Ik twijfel of ik die stap wel wil gaan maken. Ik heb nu niet de indruk dat ik genoeg interesse heb. Ik moet er nog teveel voor opgeven. Hoogste trilling, dode manier….tsja, interpreteer er maar lustig op los. Ik heb er niets mee.