Re: Porno

#79989
Amancay wrote:
Ja God is de hele schepping, maar in verschillende gradaties.

Wij menen gradaties waar te nemen, maar die zijn er niet. Elke vorm van gradatie is begoocheling. In eenheid bestaan geen gradaties.

Amancay wrote:
Het geloof en gevoel en weten dat in jezelf naar voren komt als je onbevooroordeeld in jezelf schouwt is geen misleiding, het hangt ervan af hoe je innerlijke sfeer overeenkomt met de Goddelijke sfeer, dat moet je op den duur op het juiste pad brengen. Aannames doen via de buitenwereld kan je doen geloven in iets wat onjuist is.

Er is geen innerlijke of uiterlijke sfeer. Dat zijn conclusies van mensen die hun eigen goddelijke natuur niet begrijpen. Alle verhalen over de schepping zijn onwaar. “Wat Is” is waar, verder niets.

Amancay wrote:
Wil je God ervaren, leer te schouwen in jezelf, werp je helemaal in jezelf terug op jezelf, alleen jij zelf weet wat de waarheid voor jezelf is als je de sleutel vindt van het huis in jezelf waar de vonk van God zich bevindt, voed dat vonkje wordt er een mee laat je liefde groeien voor God, en je werkelijke thuis zal zich steeds meer bewust vestigen in jezelf. Een staat van Zijn waar je ook bent.

Er is geen enkele plek of staat van zijn waar God niet is. God is letterlijk overal. Sterker nog, er is niets anders dan God. Elk onderscheid, elke gradatie, elke conclusie, elke interpretatie is onwaar. De ervaring op zichzelf is waarheid, de interpretatie (het verhaal) ervan is onwaarheid. Er valt in het leven niets te winnen en niets te verliezen. Er valt niets te bereiken, er is geen uitsluiting, er bestaat geen schuld of de inlossing ervan. God legt ons niets op. Dat zijn enkel waanidee├źn. En persoonlijk vind ik dat het beste nieuws dat ik ooit heb gekregen, want dat betekent dat ik werkelijk vrij kan zijn en alle beperkende verhalen van me af kan laten glijden.

En voor wie denkt dat naar aanleiding van het bovenstaande het toppunt van nihillisme is bereikt…. Het is verre van nihil, het is alles! Er is volledige openheid, volledige harmonie, er is meedansen in de flow of life, een volledige geintegreerde levenservaring op basis van waarheid. Alles klopt, onwaarheid is verdwenen, omdat ingezien is dat alles op zichzelf waar is. De begoocheling van Maya heeft geen vat meer op je. Halleluja!

Amancay wrote:
Oke er zijn kwade gedachten en goede gedachten. Maar het gaat erom je weer te verbinden met Hij die Alles is.

En daar is maar een ding voor nodig: gooi al je geloof overboord en je zal je bewust worden van de waarheid (Alles Dat Is).