Re: Nieuwsbrieven

#24907

Louise
Bijdrager

ORTHOMOLECULAIRE TIP VAN WALTER FACHE

Vermoeide bijnieren, een stille epidemie.

Steeds meer mensen voelen zich – ogenschijnlijk zonder enige reden – moe. Ze drinken liters koffie of cola gedurende de dag in de hoop meer energie te krijgen. Dat lukt echter niet en ze voelen zich bij het geringste incident geïrriteerd. De stress stapelt zich op, men kan het leven niet meer aan. Het is een veel voorkomend verschijnsel gedurende deze donkere wintermaanden. Toch kunnen deze depressieve gevoelens dikwijls snel en efficiënt verholpen worden. Velen onder ons lijden immers – zonder het zelf te weten – aan bijniervermoeidheid. Het gevolg is dat er teveel van het stresshormoon cortisol in het bloed circuleert. Een eenvoudig, maar doeltreffend voedingssupplement, zoals fosfatidylserine, kan hier hulp bieden om deze depressieve vermoeidheid te verbannen.

Fosfatidylserine is een fosfolipide die van nature aanwezig is in alle celmembranen en weefsels van de hersenen. Een Italiaanse studie toonde aan dat suppletie met 800 milligram fosfatidylserine per dag de productie van cortisol veroorzaakt door stress drastisch verminderde. In een andere placebogecontroleerde studie bracht 300 milligram fosfatidylserine per etmaal een verbetering van de depressieve toestand, het geheugen en het gevoel van welzijn bij oudere vrouwen. Verschillende andere studies hebben aangetoond dat de fosfatidylserine altijd borg staat voor een lagere productie van cortisol, veroorzaakt door stress. Minder spanningen betekent tevens minder vermoeidheid en dus een betere levenskwaliteit.

Referentie:

Baumeister J, Barthel T, Geiss KR, Weiss M.

Influence of phosphatidylserine on cognitive performance and cortical activity after induced stress. Nutr Neurosci. 2008 Jun;11(3):103-10.

Zie website voor hele nieuwsbrief:

Nieuwsbrief Faché-Instituut 2012-01-26