Re: meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier???

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier??? Re: meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier???

#99419

Anoniem
Quote:
Al snel viel rood vlees niet meer lekker. En toen ineens was ik standaard weer doodmoe. Voelde spanning in de leverstreek.

Quote:
Al die dingen heb ik al geprobeerd. En ik vrees dat het niet echt een weg terug moet zijn maar een heel andere weg. Ik ben er ondertussen wel achter dat ik nog nooit gezond geweest ben…

Kajsa,

Jouw beschrijving hield me hier enorm bezig en vandaar dat ik de gezondheidsboeken hier geraadpleegd heb.

Uit al je beschrijvingen kan ik afleiden dat je gevoelig bent voor bepaalde melkeiwitten. Te weten koemelk en geitenmelk. Hier bovenop komt momenteel het gevoel van ongemak bij rood vlees (waar ik voor alle duidelijkheid op zich niets tegen heb).

Eerste mogelijkheid is dat je in een kort tijdsbestek op advies van de diƫtiste drastisch meer rood vlees bent gaan eten en dat je lichaam er moet aan wennen. Dan is geleidelijk aan opbouwen de boodschap en de eerste dagen vooral niet overdrijven. Een botten bouillion met gehaktballetjes erin is dan de eerste stap alvorens naar enkele stukjes stoofvlees en geleidelijk aan naar een half biefstukje te gaan. Ik ga ervan uit dat dit het geval is.

In een beperkt aantal gevallen (10 % van de gevallen van melkeiwit overgevoeligheden in totaal) kan in combinatie met een overgevoeligheid voor (koe)melkeiwit een overgevoeligheid voor rundvleeseiwit optreden. Dit wordt kruisreactie genoemd. Mijn advies is om na te gaan of de door je gemelde klachten enkel optreden in het geval je een vlees- en melkproduct tijdens een maaltijd met elkaar combineert.

Wij zijn hier benieuwd naar je ervaringen.