Re: meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier???

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier??? Re: meer koolhydraten + meer vlees = vetvertering en eiwitvertering op z'n gat, wat gebeurt hier???

#99387

kajsa
Bijdrager

Precies Pike, dankjewel!

Ik heb het toch niet zwart-wit gesteld? Anders is dat in elk geval niet mijn bedoeling geweest.

Ik krijg sterk de indruk dat ik met Gaps een enorme omweg gemaakt heb.

We eten nu sinds kort eigenlijk zoals voor de hele dieet-zoektocht, alleen is het brood glutenvrij (en geweekt, gekiemd en gefermenteerd) en we eten vlees in plaats van zuivel. Ik at al altijd een laag beleg die dikker was dan de boterham en soep of salade ernaast, dus ik zat al redelijk laag in koolhydraten, ik at alleen de verkeerde…

Bij het (eerder) ophogen van de koolhydraten ging de vetvertering prima. Alleen na het opvolgen van het advies van de diƫtiste ineens niet meer. Dat vind ik zo vreemd.

Ik heb ook geen last van winderigheid o.i.d. na het eten van vlees. Dat was eerst wel zo. Da’s toch een teken van slechte vertering? Of is er meer?

Mike, kun je me wat meer uitleggen over eiwitvertering, hoe die werkt en wat voor verschillende eiwitten er zijn enzo? Ik heb erg de behoefte om te begrijpen hoe e.e.a. werkt, zodat ik kennis kan afstemmen met dat wat ik voel.