Re: linzensoep

#35264

Anoniem

Dennis de linzen soep klinkt goed.

Wat ik echt een knaller vind omtrent de linzen soep is als basis geen groentebouillon

maar een kippe.

Ik haal bij de Bas van der Heiden een hele vrij uitloop scharrelkip.

Een biokip valt toch voor de meeste mensen niet op te hoesten, zo duur.

Die kip laat ik dan 4 uur trekken en maak uiteindelijk dan heldere buillon van.

Samen met een paar laurierblaadjes.

Verder gaat er in mijn rode linzen soep het volgende: , linzen laat ik ook sinds kort een etmaal weken. zit er veel fytinezuur in linzen? Dat weet ik niet.

2 uien

Kerrie

Tamari sojasaus

Chillipoeder

Uienpoeder

Himalayazout.

Paprika i.p.v. tomaat.

Die groentebuillon, hoe is die gemaakt dennis? interessant detail misschien.

Ik vind deze linzensoep aanzienlijk lekkerder dan de plantaardige variant.