Re: linzensoep

#35262

autumn
Bijdrager

Indiase linzensoep

2 el olie/vet (of meer!)

1 grote ui

2 knoflooktenen

1 tl garam massala

1 tl komijn

1/2 tl kurkuma

1/4 tl chilipoeder

peper

1 kg tomaten uit blik

175 gram rode linzen

6 dl groentebouillon

3 dl kokosmelk

2 tl citroensap

keltisch zeezout

olie/vet verwarmen en ui in fruiten

knoflook en specerijen toevoegen en meebakken

overige ingredienten toevoegen en de soep aan de kook brengen

de soep 25-30 minuten laten garen, zodat de linzen zacht zijn

garneren met verse korianderblaadjes

eventueel serveren met naanbrood

Opmerking:

Ik heb deze soep vorig jaar of zo gemaakt voor een groep mensen. Het viel ontzettend in de smaak. Nu ik het recept terug zie, bemerk ik dat het eigenlijk meer tomatensoep, dan linzensoep is. Dus niet geschikt voor de mensen die geen nachtschades meer gebruiken…

In verband met fytinezuur kan je de linzen ook een nacht laten wellen in water en dit water daarna weggooien. De verhouding met de bouillon dienen dan wel aangepast te worden, anders krijg je denk ik te dunne soep.