Re: Lief stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Lief stelt zich voor Re: Lief stelt zich voor

#9901

fatsnotbad
Sleutelbeheerder

De kefir kun je ook goed mengen met yoghurt of in de smoothie .

Ik maak altijd de appelsmoothie en meng daar een flinke lepel kefir”kwark”door. Als je de kefir zeeft, heb je kefirdrank, de korrels blijven achter in de zeef, maar ook een soort kwarkachtige kefirsubstantie. Ik vis de korrels eruit en bewaar deze met wat rauwe melk en de kwarkachtig substantie gaat in een potje en deze meng ik dus door de smoothie, echt heerlijk.

En geld voor voeding heeft ook te maken met keuzes maken, vaker de fiets pakken, minder kleding kopen, minder telefoneren, anders gaan schoonmaken/wassen (met soda ipv wasmiddel), je kunt dus op andere dingen gaan besparen ipv op voeding. Maar in een gezin zal iedereen daar achter moeten gaan staan, en dat prces duurt vaak even.

Mijn ervaring is dat je dit ook de tijd moet geven, leer eerst zelf, onderwijs je familieleden en voer het stapje voor stapje in.

Ik heb overigens nooit melk willen drinken of andere melkprodukten en drink nu iedere dag de rauwe melk. Vroeger dronk niemand gepasteuriseerde melk hoor, en ernstige problemen met bacterieen komen nu veel meer voor dan vroeger.(ehec/mrsa) het wordt haast onbeheersbaar.

Je moet je afweersysteem sterker maken, en dan kan de natuur zijn gang gaan. Dus wees niet bang voor de rauwe melk.

Dit is puur natuur, en de natuur is veel slimmer dan alle zogenaamde geleerden bij elkaar.