Re: Lief stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Lief stelt zich voor Re: Lief stelt zich voor

#9900

autumn
Bijdrager

Hallo Lief

Welkom op ons forum! Op deze topic staan 15 tips om voordelig biologisch te eten. Het nadeel is wel dat je voor veel van die tips ook extra tijd nodig hebt. Een vraag die bij me oprijst is: hoe belangrijk vind je het om te investeren in de gezondheid van jezelf en je dierbaren? Van oudsher kostte het verwerven van gezonde voeding nu eenmaal de nodige tijd. Je kunt die tijd deels besparen door het te kopen. Maar je kunt niet verwachten dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat je nu zo overkomt, maar het is wel goed om te beseffen dat gezond leven een kwestie is van prioriteiten stellen en keuzes maken. In ieder geval heel goed dat je voor biologische voeding wilt gaan kiezen! Als je nog twijfelt over het belang hiervan raad ik je aan om deze tekst eens te bekijken.

Ik denk dat biologische voeding voor zo goed als iedereen haalbaar is, zo lang ze maar bereid zijn om hier ook werkelijk voor te willen kiezen. Dit kan betekenen dat er dan maar geen snoep en chips wordt gekocht, of dat er een vakantie minder plaats vindt, of dat een ongezonde gewoonte opgegeven wordt, of dat de winterjas van vorig jaar genaaid wordt in plaats van vervangen. Er zijn genoeg manieren om geld te besparen in dingen die niet perse nodig zijn. Zo duur hoeft biologische voeding echt niet te zijn als je je voornamelijk beperkt tot echte voeding en de snack- en gemaksproducten zo veel mogelijk in de schappen laat liggen.

Als de bereiding van voeding meer tijd kost, dan dient het huishouden anders georganiseerd te worden. Tieners kunnen bijvoorbeeld gerust wat helpen met allerlei taken. Maar ik zou ook niet halsoverkop te werk gaan. Ik heb er jaren over gedaan om gaandeweg alles aan te passen tot zover ik nu ben gekomen. Forceren heeft meestal niet zo veel zin. Willen je gezinsgenoten wel mee in de ontwikkelingen?