Re: Lief stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Lief stelt zich voor Re: Lief stelt zich voor

#9906

Anoniem

Hoi Dirtsa,

Wat de boeren betreft, nee, ik had wel verwacht dat zij de melk zo van de koe dronken. Maar dan ook direct van de koe. En als ik het haal, dan moet het natuurlijk eerst getransporteerd worden. Ik heb het nu via internet gekocht van een boerderij op wat afstand. Heb nog geen boerderijen afgefietst in de buurt en via internet kan ik geen boerderij dichtbij vinden. Dus ik begon erover tegen mijn vader die altijd fan is geweest van melk direct van de koe, en mijn schoonmoeder die ook altijd melk van de boer dronk. Beiden kregen er lucht van dat ik met rauw ook echt ongekookt bedoelde en steigerden meteen. Dat moest toch echt wel gekookt worden, dat deden ze vroeger altijd al. Vandaar dat ik toch enigszins onzeker werd en als je dan ‘rauw’ leest, vraag je je af of dat gekookt of ongekookt is. En helemaal bij een klein kindje wat flink wat melk drinkt. Dus ik dacht, ik vraag het maar gewoon hier.

Wat de pubers betreft, loopt het wel los, denk ik. Alle kleine beetjes helpen, dus als ze enigszins gezonder eten gaan krijgen, dan scheelt dat toch weer iets. En bewust maken is sowieso goed.

De melk (we hadden 10 liter sinds vrijdagavond) is er bij ons doorheen gevlogen. Wat lekker!! Ik dacht ik probeer een klein beetje uit. En als het bevalt dan gaan we ermee door en ik ben ook van plan om yoghurt te proberen te maken. En misschien in de toekomst ook nog wel boter en karnemelk. Maar goed, we hebben nu nog maar een paar litertjes over en dan is het op. Dus misschien ga ik morgen maar eens een uitje maken met alle 4 de kinderen naar de boerderijwinkel. Bewustwording en lekkere nieuwe melk in één keer!

Nog even een vraagje. Smaakt de friet nog steeds hetzelfde in kokosolie? Heb je dan niet een echte kokosgeur? Mijn man houdt niet van kokos…