Re: Lief stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Lief stelt zich voor Re: Lief stelt zich voor

#9903

Anoniem

Bedankt voor de recepten en voor de artikelen, zowel die over de bacteriƫn als over het financiƫle gedeelte.

Ja, ik ben me ervan bewust dat het een proces is. We zijn eigenlijk een echt doorsnee gezin met alle westerse gewoonten van dien. Behalve dan dat ik al een tijd aan het bezuinigen ben en dan moet je wel even goed kijken wat er financieel mogelijk is. En dat dat inderdaad keuzes zijn in wat je dan wel en niet koopt. En zo ben ik dus ook aan het rekenen.

Mijn man staat achter mijn keuze zolang het niet doorslaat. Dus alles rustig en voldoende onderbouwd gaat het wel lukken. De jongste 2 hebben nog niet veel stem in wat er gegeten en gedronken wordt, maar pubers… ze zijn wel erg dol op chips, snoep en al die andere slechte dingen. En dat is moeilijk om te buigen, zeker bij pubers, en al helemaal als ze de helft van de week wel andere dingen mogen eten. Ik moet dus nog gaan kijken hoe ik dat wil invullen. Maar.. komt tijd, komt raad. Gewoon zorgen dat dingen lekker zijn, dan willen ze wel.

We hebben nu net voor het eerst rauwe melk in huis. Het smaakt goed!

Er gaan heel veel liters melk per week doorheen hier. Maar kreeg toch het idee, zeker na het lezen van bepaalde stukken dat dat beter niet de lang houdbare (goedkope) melk moest zijn. De jongste is 2, je bent dan toch wel even onzeker over de veiligheid van het niet koken hiervan. Zelf zet ik het zo aan mijn mond. Maar om nou ook vaderlief te overtuigen (en bestand te zijn tegen de rest van mijn omgeving) is het erg fijn om te horen van anderen die dit ook gewoon doen en zo’n goed artikel te lezen. Bedankt!