Re: leverreiniging waarna oogklachten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid leverreiniging waarna oogklachten Re: leverreiniging waarna oogklachten

#38326

ikke
Bijdrager

Caveman, ik ga ook even off-topic. Ik heb ook wel eens aangegeven dat Mikes stelligheid voor mij niet weggelegd is. Kennelijk is het zijn manier van communiceren en als dat voor hem (en zoals hij zelf zegt: voor 95% van de mensen) werkt: prima. Ook ik kreeg de reactie dat ik hem waarschijnlijk verkeerd inschatte en werd gerefereerd naar kennisavonden. Die heb ik nooit meegemaakt, dus het zou prima kunnen dat Mike in real life (met nonverbale communicatie erbij) wat qua verbaal geweld wat minder dominant overkomt. En zo niet: even goede vrienden.

Mike heeft en deelt veel kennis, waarvoor we hem dankbaar kunnen en mogen zijn. Daarbij is hij retorisch behoorlijk sterk. Het betekent echter niet dat we het altijd met hem eens hoeven zijn en de mening van anderen moeten onderwaarderen. Wel heb ik besloten geen discussies te voeren met Mike, omdat die stelligheid voor mij niet werkt. Ik lees op een beschouwende manier wat er geschreven wordt en de dingen waar ik het niet mee eens ben, hou ik gewoon voor me. Ik heb niet de behoefte om mijn mening duidelijk te profileren.

Ik ben het ook met je eens dat het over het algemeen moeilijker is mensen te overtuigen wanneer je hen tegen je in het harnas jaagt, maar misschien werkt Mikes manier voor hem wel. Het is natuurlijk ook het totaalplaatje van kennis, “verbaal geweld”, de status van autoriteit en misschien nog wel meer. Mij overtuig je er niet zomaar mee; je maakt me er zelfs argwanender door (Want: waarom heb je die stelligheid nodig om je verhaal te verkopen? Als je verhaal op zich goed is, kun je het evengoed beschouwend brengen en is het nog steeds overtuigend.). Ik ga er dan ook vanuit dat ikzelf tot de overige 5% behoor en dat is prima. Als het voor 95% wel werkt, dan zit je al aardig aan je maximale winst. En je weet wat ze zeggen: “Never change a winning team”.

In ieder geval waardeer ik elke inbreng in een discussie, ook al ben ik het er misschien niet altijd mee eens. Een forum zonder discussie is voor mij eigenlijk geen forum, dus kom maar op. Ik lees in ieder geval graag mee 😉