Re: Jan stelt zich voor!

Forum Forums Stel jezelf even voor Jan stelt zich voor! Re: Jan stelt zich voor!

#39440

Anoniem

Bedankt voor het warme ontvangst hier!

Ik hou mijn kennis over traditioneel eten meestal voor me tenzij mensen er specifiek naar vragen. Dit is omdat mijn adviezen vaak tegen de algemene aanvaarde mening in gaat (geen brood/granen/HFCS/suikers/teveel fruit etc.)

Mijn vader/moeder zijn erg ondersteunend geweest en hebben mij altijd financieel goed ondersteund en geholpen met alles wat ik wilde koken/maken/hebben in huis. Vroeger was het lastig voor mijn moeder om te horen dat ik mijn eigen eten bij het avondeten wilde maken. Gelukkig heeft ze dit toch geaccepteerd en mag ik mijn eigen eten bij het avondeten maken. Dit gebeurt niet vaak hoor. Vaak eet ik gewoon lekker mee want mijn moeder maakt de meest heerlijke en gezonde aziatische gerechten, maar als we iets eten zoals pasta met veel saus en kaas dan maak ik liever zelf wat.

Het eten op school was eerst een probleem want tja .. wat neem je nou mee naar school zonder dat mensen er grappen over zouden maken? Toen kwam ik op een site genaamd LeanGains en zo ben ik in aanraking gekomen met ‘intermittent fasting’. Dit zijn gewoon periodes waarin je wel en niet eet, het klinkt simpel en dat is het ook. Ik eet ontbijt, skip lunch en eet dan gewoon avondeten met de familie met soms nog een gezonde snack tussendoor maar wel binnen mijn calorische behoeftes. Het is even honger hebben maar dan went je lichaam er aan door hormonen zoals ‘Ghrelin’ (weet de nederlandse benaming niet – haha) weer te ‘reprogrammeren’.