Re: Ingedroogde ontlasting

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ingedroogde ontlasting Re: Ingedroogde ontlasting

#100906

Anoniem

Alexandra resistent zetmeel is anders dan zetmeel. Je kunt bijvoorbeeld daarvoor bakbananenmeel gebruiken etc. En rauwe melk met resistent zetmeel is ook goed. Maar kefir is beter.

Quote:
Onverteerbare koolhydraten zoals resistent zetmeel worden niet afgebroken tot glucose eenheden en hebben dus niet zozeer een functie in de energielevering. Ze doen eerder dienst als voedingsvezel: het resistente zetmeel komt onverteerd in de dikke darm terecht. Hier wordt het opgenomen en gefermenteerd door de flora van darmbacteriën. Dit heeft drie positieve gevolgen voor de vertering: om te beginnen neemt de bacteriële massa toe, waardoor de stoelgang in massa toeneemt. Dit werkt constipatie tegen.

Daarnaast worden korte keten vetzuren aangemaakt tijdens de fermentatie, dit werkt beschermend tegen darmkanker. Tot slot zorgt resistent zetmeel voor een daling van de pH of zuurtegraad. Dit zorgt voor een betere oplosbaarheid van mineralen, vitaminen en sporenelementen en voor een afname van de afbraak van eiwitten.

Resistent zetmeel doet niks met je bloedsuiker spiegel zoals zetmeel. Je kunt 1 of 2 dessertlepels pakken in wat kefir of yoghurt of kwark of rauwe melk etc………..

Nu ben ik ervan weg 😀