Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen? Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

#99763

Kaya
Lid

Ik denk dat het introduceren van een nieuw voedsel patroon mij wel kan lukken om hem over te halen, maar dan praat je niet over 1 gesprek, dat gebeurd over veel tijd. Overhalen kan op verschillende manieren, ik zal hem niet dwingen om dingen te eten/ drinken die hij absoluut niet wil, wel zou ik hem stimuleren om het te proberen om het te proberen voordat hij het afwijst. @alexandra, overhalen (ook wel gezien als veel positieve stimulatie) lijkt mij prima samen te gaan met steun, begeleiding en het beantwoorden van vragen.

Het klopt dat zijn level zijn verantwoordelijk is, maar ik vind dat hij het recht heeft en mijn verantwoordelijk is (omdat ik meer informatie weet) om hem te vertellen over de mogelijkheden die hij heeft.

Het afkicken tegen de medicijnen is daarentegen wel iets wat geheel zijn eigen keuze moet zijn, sinds dit traject zijn doorzettingsvermogen nodig is om daar doorheen te komen. Maar ook omdat hij met deze keuze dan zelf verantwoordelijk gaat nemen voor zijn gezondheid.