Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen? Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

#99760

Kaya
Lid

@alexandra, Het zou fijn zijn als hij deze keuze compleet zelf kan maken, maar hij heeft te veel in zijn hoofd spoken om dingen helder te krijgen. Hij heeft andere mensen nodig om hem te ondersteunen en die af en toe pogingen wagen om hem uit het doolhof te lei[url=http://]nullden (bijv. rondje buiten lopen). Daarom probeer ik hem over te halen om dit te doen (en probeer ook de rest van zijn omgeving hiervoor op de hoogte te brengen en hopelijk ook tot dit inzicht te verkrijgen.

@pike dankjewel voor je toelichting. Ik zal eerst aan de omgeving werken en kijken of ik meer informatie over zijn medisch dossier kan krijgen incl. kijken of de doktors/ phychiaters bereid zijn om mee te werken. Tot nu toe heb ik me daar niet in verdiept omdat ik er emotioneel niet klaar voor was en niet wist wat ik met die informatie moest als ik het zou weten.