Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen? Re: Hoe kan ik mijn vader (met schizophrenie) het beste helpen?

#99757

Anoniem
Quote:
Kan ik hier uit opmaken dat het heel moeilijk is of niet mogelijk is om hem vrij te krijgen?

Dat is per geval nogal verschillend.

Het probleem is is dat de dokter of psychiater er heilig van overtuigt is dat deze medicatie nodig zijn.

Dus als de patiënt zich dan na het stoppen op enig moment slechter voelt dan is het voor de dokter duidelijk dat hij weer aan de medicatie moet.

Vaak denkt de patiënt (en de rest van de omgeving) dan ook “zie je wel ik heb dat spul toch echt nodig”.

En dan beginnen ze er weer mee. Net zoals een heroïne junkie zich enorm slecht gaat voelen als deze moet afkicken.

En dan zeggen ze tegen jou “zie je wel dat hij dat spul nodig heeft?! Jij hebt er niet voor gestudeerd de dokter wel!!”

Maar als je er niet mee gaat stoppen dan betwijfel ik of een verandering in dieet erg veel uit zal maken omdat die drugs zo’n sterke uitwerking hebben.

Daarbij komt nog dat als je vader allerlei dingen weg moet laten die hij lekker vindt en na een aantal maanden merkt hij geen enkel verschil(omdat hij de medicijnen nog slikt)hij waarschijnlijk weer teruggaat naar zijn huidige dieet…

Dus het hangt veel af van de support van de omgeving en van de medewerking van je vader.

Medewerking van de dokter of psychiater zou helemaal mooi zijn maar daar hoef je meestal al helemaal niet op te rekenen.

En omdat deze drugs inwerken op iemands hersenchemie is het vaak onvoorspelbaar hoe iemand reageert als je ermee stopt.

Het beste is dan ook sowieso om dit niet in een keer te doen maar geleidelijk.

Heel belangrijk stukje uit de link die ik gaf:

Quote:
De oorzaak

De echte oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit dat granen en geraffineerde suikers een zeer negatief effect op de darmen hebben. De darmen zijn een zeer belangrijk filter in het lichaam. Ze filteren alle voedingsstoffen, zodat alleen de verteerde delen in het bloed terecht komen. Bij mensen met schizofrenie (maar ook bij autisme en veel andere geestesziekten), komen er waarschijnlijk te veel onverteerde eiwitten en andere voedingsstoffen in het bloed terecht. Wanneer deze via het bloed de hersenen bereiken, raakt deze ontregeld.

Daarnaast speelt dat granen en suikers goede voeding zijn voor bacterieen, schimmels en gisten in de darmen. Deze produceren gifstoffen die ook door de darmwand opgenomen kunnen worden en zodoende ook de hersenen bereiken.