Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren? Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

#38298

Webmaster
Bijdrager

Ik bedenk me net dat Price wel degelijk 1 keer in zijn boek melding maakt van het gebruik van drugs:

Quote:
Een belangrijk onderdeel van het leven van de Indianen van de Andes is de bevrediging die zij ontlenen aan het kauwen van cocabladeren waarvan onze moderne cocaïne wordt vervaardigd.

Om de werkzame stof aan de bladeren te onttrekken, kauwen zij deze samen met as, die verkregen wordt door een bepaalde plant te verbranden. Dit stimulerende middel wordt als tabak gekauwd, waarbij één grote pruim een werking heeft van vele uren.

Vrijwel iedere Indiaan draagt een bepaalde hoeveelheid van deze gedroogde bladeren in een buideltje met zich mee. Het effect van dit middel is het vergroten van hun uithoudingsvermogen. Het maakt hen ongevoelig voor honger en voor vermoeidheid.

Via onze tolk vroegen we hen regelmatig naar de voldoening of voedingswaarde die zij uit de bladeren verkregen en wij kregen te horen dat zij vaak de voorkeur gaven aan deze bladeren boven voedsel als zij op reis waren en een zware last droegen.

Ik vernam dat zij de hoeveelheid van het middel kunnen verhogen tot een punt waar zij volledig ongevoelig zijn voor pijn en in staat zijn zonder lijden letsel en operaties te verdragen.

Mike