Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren? Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

#38295

autumn
Bijdrager

De meditatiesoort die ik gebruik heet kernmeditatie. Mijn leraren hebben die zelf ontworpen/samengesteld op basis van Keylontic Science en Kathara-healing. Dit is allemaal gebaseerd op de Wet van Eén en de 12 grondhoudingen van meesterschap.

Quote:
Ik ken trouwens iemand die wel 28 dagen achterelkaar een ayahuasca ceremonie in ecuador heeft gedaan en ondertussen gewoon nauwelijks heeft gegeten.

Ja zulk soort dingen (evenals breatharians) vind ik toch een heel fascinerend verschijnsel. Velen ons zullen het in een kleine vorm wel kennen wanneer we verliefd zijn. Je ‘leeft van de liefde’, zegt men dan. Het is al weer lang geleden, maar volgens mij kun je dan toch ook wel een paar dagen ‘prima functioneren’ zonder veel te eten. Je hebt dan niet eens eetlust. Maar goed, er is natuurlijk wel een verschil tussen een paar dagen (of een paar weken vasten) en duurzaam zo leven. Ik zou wel eens een onderzoek willen zien waarin breatharians uitgebreid en langdurig onderzocht worden. Maar goed, dat is weer een ander onderwerp.

Het is wel zo dat Indianen (of andere natuurvolkeren, Afrikaanse stammen bijvoorbeeld) dagenlang konden lopen en/of dansen wanneer ze in trance waren of wanneer ze peyote of zo gegeten hadden. En dit terwijl ze vooraf misschien ook al een paar dagen gevast hadden en tijdens het ritueel misschien ook wel niet eens aten. Je krijgt op een of andere manier een tijdelijke bron van energie en ik denk niet dat je dan enkel op je reserves bezig bent.