Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren? Re: Geestverruimende middelen binnen Traditionele Volkeren?

#38293

autumn
Bijdrager

Reacties op M.G.K.

Quote:
Maar de intellegentie van de planten laat dit meestal ook wel duidelijk worden aan mensen die hun misbruiken.

Daarom dien je jezelf ervan te verzekeren dat je ook daadwerkelijke met intelligente planten te maken hebt, en géén commercieel gekweekte, afgestompte schimmen van wat ooit een intelligente plant is geweest!

Quote:
Veel mensen zijn tevens ook niet bewust van de krachtige ontgiftende eigenschappen van een heleboel entheogene planten en dan niet alleen fysiek maar ook emotioneel en spiritueel.

Ja zeer zeker! Een krachtige plantspirit werkt op DNA-niveau en op karmisch niveau en kan een hoop dwang-, angst-, drama-, en strijdpatronen (zoals verslavingen) uitzuiveren. Ik ken meerdere mensen die een verslaving spontaan losgelaten hebben na een ayahuasca-ceremonie, zelfs ook wanneer ze niet eens met die intentie deelnamen!

Reacties op Mike

Quote:
Maar zelden werden deze rituelen alleen uitgevoerd, dus er was sprake van een positieve en gezamenlijke intentie.

Ja de groep vormt een belangrijk draagvlak en biedt mogelijkheden tot onderbewuste uitwisselingen. De invulling van een ceremonie zoals zang en dans zijn een heel belangrijk onderdeel en kunnen gebruikt worden om transformerende energie op te wekken, aan te roepen en te kanaliseren. Ook de indeling van de ruimte wordt heel bewust gekozen. Denk aan de windrichtingen, de plaats van het altaar, de plaats van het vuur, de plekken waar de krachtvoorwerpen staan of hangen, de plaatsen waar iedereen gepositioneerd wordt en nog veel meer. Het is allemaal energie-dynamica.

Quote:
Wij kunnen onze vrije wil gebruiken om deze planten met een positieve of negatieve intentie te gebruiken.

Inderdaad wordt ayahuasca zowel positief als negatief ingezet. Zwarte magiërs/sjamanen gebruiken haar kracht negatief om vijandige stammen of mensen aan te vallen. Dit is overigens tevens de reden waarom ik meer voel voor de hogere energieën die wij bij onze meditaties gebruiken. Die kunnen enkel ingezet kunnen worden binnen het kader van de Wet van Eén. Heb je zelfzuchtige intenties, dan werken deze energieën niet.

Quote:
In het laatste geval kunnen er verborgen angsten naar het oppervlak komen, de zgn. ‘bad trip’.

Bad trips zijn qua leerzaamheid hoogtepunten in je leven!

Quote:
Ik weet van 1 persoon die ik ken dat hij sindsdien stemmen in zijn hoofd hoort.

Ja er zijn er genoeg die connecties met entiteiten oplopen omdat ze in een energetisch onveilige omgeving op avontuur gaan zonder voldoende te weten waar ze mee bezig zijn. Jij spreekt over iemand die in ieder geval heeft gemerkt dat er iets gebeurt of mis gegaan is. Maar lang niet iedereen heeft dit zelf in de gaten! Op subtiele wijze kan je dan toch beïnvloed worden of kan je levensenergie weglekken.

Over het najagen van genotzucht. Onderaan deze topic heb ik onder het kopje Levenskwaliteit hier meer over geschreven.

De echte bekende verslavende drugs zoals alcohol, cocaïne, heroïne, maar ook cannabis worden niet zelden gebruikt wanneer iemand zich niet fijn voelt. Een gebruiker neemt het middel om zijn eigen ellende of onzekerheid niet te voelen, of om daar van afgeleid te worden. Het is dan duidelijk dat er sprake is van vluchtgedrag. Echter wanneer mensen drugs of heilige planten gebruiken voor het genot en vermaak, noemt men dat vaak recreatief gebruik. Dit klinkt onschuldig, maar ook recreatief gebruik is een vorm van vluchtgedrag! Je vermijdt een potentiële en vaak onvermijdelijke confrontatie met jezelf. Je gebruik dient dan als preventie. Dit komt heel, heel veel voor. Denk alleen al aan koffie op de werkvloer. Wie werkelijk vanuit zijn passie en zijn kern werkt, geniet zo van zijn bezigheden en haalt daar zo veel voldoening en enthousiasme uit, dat dit je met gemak de hele dag energie oplevert!