Re: Electrostress

#9259

Webmaster
Bijdrager

@ Pinklady,

Je pakt dit goed op, daar ben ik blij mee. Het is niet mijn bedoeling je depri te maken met bijvoeglijke naamwoorden als ‘uitgeput’, ‘uitgehongerd’ en ‘ontaard’. Ik probeer je met deze woorden gewoon een spiegel voor te houden, want pas als je een probleem erkent kun je er ook iets aan doen.

Die eerste twee termen moet je letterlijk nemen, die derde behoeft wellicht enige uitleg. Met ‘ontaard’ bedoel ik uiteraard niet dat je een asociaal individu bent. Van Dale definieert dit woord als ‘zijn goede of ware aard verloren hebbend’. Deze definitie geldt zo’n beetje voor de gehele westerse bevolking, dus voel je niet persoonlijk aangesproken! Ik bedoel hiermee natuurlijk dat je het contact met de aarde hebt verloren. Dat is ook waar het woord oorspronkelijk vandaan komt. Denk ook aan ‘aardig’.

Ik kan je aanraden te gaan tuinieren met zeemineralen. Hier ga je echt ongelooflijk veel lol aan beleven. Het is de meest luie manier van planten telen, want de goede voeding voor de planten doet al het werk! Het enige wat jij hoeft te doen is deze met een zekere regelmaat toedienen. Ik begrijp dat je een ‘stadse’ bent. Ik denk dat onderdeel van de gezondheids- en gedragsproblematiek de ‘ontaarding’ is die samengepakt zijn in een stad met zich meebrengt. Overigens ben ik als geboren en getogen Nijmegenaar ook een stedeling, maar ik kan je vertellen dat toen ik in 2007 voor het eerst mijn handen in de aarde stak dit een zeer bevrijdende en aardende ervaring was. Ik kweekte toen tarwegras op zeemineralen in bakjes op mijn balkon. Lees hier mijn ervaringen:

http://www.fonteine.com/zeemineralen.html

http://www.fonteine.com/we_zijn_1.html

Wat betreft je gedachten over vroeg sterven die je soms hebt, ik heb zojuist al in de topic The Mood Cure aangegeven dat (jawel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!) LDN wel eens iets voor jou zou kunnen zijn.

@ Dirtsa,

Het probleem dat Price identificeerde, waarom mensen in de westerse wereld ongezond zijn en de primitieve inheemsen die hij bestudeerde niet, is dat deze laatsten maar liefst TIEN KEER ZOVEEL vetoplosbare vitamines tot zich namen ten opzichte van de gemiddelde Amerikaan van zijn tijd (1939). En toen at men vetter dan nu! Wat zou nou het cijfer zijn in het lowfat-tijdperk dat vanaf de jaren 1980 is ingezet? 20 keer zoveel? 50 keer zoveel? 100 keer zoveel?

MS wordt geassocieerd met een tekort aan vit. D. Dat is dus een van die vetoplosbare vitamines waar Price zo’n belang aan hechtte. De andere drie zijn vit. A, E en K. Deze moeten allemaal in DIERLIJKE vorm tot ons worden genomen. Jij kan dus wel zelfgeteelde groenten hebben gegeten en al 16 jaar biologisch vlees, maar hoeveel mineralen zaten er in die groenten en hoeveel VET in het vlees? Volgens het Voedingscentrum horen we maximaal 30% verzadigd vet te eten. Volgens Price begint het pas met 30% en kun je tot wel 80% verzadigd vet eten! Het Voedingscentrum maakt ons ziek, we kunnen het beter het ONDERVOEDINGSCENTRUM noemen! Al deze problemen zijn het gevolg van ondervoeding. Daarom hamerde Price voortdurend op ruim voldoende hoeveelheden vet en mineralen.

Mike