Re: 'Eénkindswet zou helpen de overbevolking terug te dringen'

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid 'Eénkindswet zou helpen de overbevolking terug te dringen' Re: 'Eénkindswet zou helpen de overbevolking terug te dringen'

#99628

Anoniem

Tweederde van de wereldbevolking leeft in landen met zulke lage vruchtbaarheidscijfers dat de bevolking daar afneemt (onder de 2.1 kind per vrouw). Dit geldt voor Europa, Noord-Amerika, Australië, zelfs met inachtneming van vruchtbaarheidscijfers onder immigranten. Hetzelfde geldt al veel langer voor China en Japan, maar ook het vruchtbaarheidscijfer in opkomende landen zoals Thailand, Vietnam, Indonesië Rusland, Iran, Turkije, Mexico, Argentinië en Brazilië ligt al geruime tijd onder dat niveau.

Andere landen in Zuid-Amerika, maar ook Arabische landen, en zelfs de Filippijnen en India liggen daar maar een fractie boven.

– Enkel vanwege vruchtbaarheidscijfers uit Midden-Afrika (afname van babysterfte) kan de VN hardmaken dat de totale wereldbevolking groeit.

Het enige argument dat overblijft is dat de bevolking op het moment groter is dan eerder in de geschiedenis.

De reden is ook hier de afname van babysterfte: overal waar sterftecijfers afnemen, volgt een daling van het geboortecijfer enige tijd later. De bevolkingsgroei van de laatste 50 jaar is het resultaat van zo’n tussenperiode: de demografische transitie.

Daar komt bij: ziekte en onvruchtbaarheid in inmiddels vrijwel alle landen, veel meer dan een generatie geleden.

Ga eens op bezoek in Turkije, de 50ers zijn nog redelijk gezond, maar de jonge generatie doet niet meer aan goede voeding, een en al suiker en obesitas.

Zodra de elite straks helemaal uitgespeeld is, hoeveel gezonde mensen zijn er dan nog ? Juist in de meest afgelegen gebieden in derde wereldlanden is die horrorcampagne van sterilisatie de laatste decennia aan de gang geweest.

De wereldbevolking gaat juist enorm dalen.

Ik vermoed dat je iets gezien hebt van Al Bartlett, alles wat hij doet is goochelen met wiskunde om deze hoax hoog te houden.