Re: Dirtsa stelt zich hier ook voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Dirtsa stelt zich hier ook voor Re: Dirtsa stelt zich hier ook voor

#8804

Webmaster
Bijdrager

Als er 1 ding blijkt uit het boek van Price is het wel dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Hij is bij 14 natuurvolkeren geweest en ogenschijnlijk konden de voedingspatronen niet meer uiteenlopen. Pas onder de miscroscoop bleek dat men uiteindelijk precies hetzelfde at uit verschillende voedingsbronnen die in verschillende ecosystemen en klimaten voorradig waren, nl. vetten en mineralen. En niet zo’n kleine beetje ook! Zo bouwde men de reserves op die nodig waren voor een robuuste gezondheid, vruchtbaarheid en voortplanting.

De grootste denkfout die wij kunnen maken is denken dat dergelijke wijsheden bepetkt bleven tot slechts 1 volk of enkele volkeren. Price toonde aan dat deze wijsheden WERELDWIJD hetzelfde waren en dat alleen de middelen tot hetzelfde doel verschilden. Uiteindelijk hebben we dus allemaal hetzelfde nodig en dus zijn theorieen over bloedgroepen en metabolische types totale onzin. Ik heb het al vaker gezegd: er zijn bruine beren, grizzlyberen en ijsberen, maar ALLE beren eten datgene wat beren nodig hebben, de voedselkeuzes die ze daarbij maken zijn alleen verschillend, afhankelijk van waar de beren zich bevinden op deze planeet. Voor mensen geldt precies hetzelfde. Lees ook dit.

Is het dan zo vreemd om te veronderstellen dat als George Catlin dit fenomeneen observeerde bij indianen dat dit naar alle waarschijnlijkheid een wijsheid was die ook door andere natuurvolkeren elders ter wereld gehanteerd werd? ik dacht het niet. We horen op onze rug te slapen met onze mond dicht, punt. We moeten ophouden te denken in termen van verschillende rassen en de mensheid gaan zien als een en dezelfde soort, waarbij er geen enkel verschil is tussen wat we aan deze kant van de planeet nodig hebben en wat ze aan de andere kant van de planeet nodig hebben. De natuur denkt in gehelen en niet in afgescheiden en geisoleerde delen. Wat goed is voor indianen is goed voor blanken is goed voor Aziaten is goed voor zwarten, etc.

Dat we vandaag de dag voortdurend ‘s nachts alle kanten op draaien zegt veel over onze innerlijke onrust en onbewuste stress die we ‘s nachts verwerken. Dit is NIET onze natuurlijke staat!

Mike