Re: Bio identieke hormonen pil

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Bio identieke hormonen pil Re: Bio identieke hormonen pil

#96208

Wie weet er meer af van de eventuele link tussen progesteroncreme en adrenaline?

Ik smeer nu al twee weken de creme (op dag 8 begonnen van mijn cyclus) en sliep in de eerste dagen echt als een BLOK. Ik smeer dit, omdat ik vanuit mijn bijnieruitputting een oestrogeendominantie op heb gelopen. Ik vond het heerlijk om eindelijk eens van mijn slaapgedoe af te zijn, want slapen ging echt al lange tijd niet lekker.

Vorige week merkte ik dat het mijn slaap ietsje in de weg ging zitten: ik viel ‘dronken’ in slaap en had het gevoel alsof ik lag te ijlen. Met als besluit om dus maar minder te gaan smeren. Maar toen begon ik te merken, dat ik een soort van adrenaline begon op te merken wanneer ik in bed lag. Tintelingen door mijn lichaam..

Dus ik vermoedde, dat ik misschien te weinig weer was gaan smeren, en mijn lichaam er toch om vroeg. Dus, weer meer smeren..

Nou, dat werkt dus ook niet, want de adrenaline blijft en m’n lichaam kan niet ontspannen. Slapen is weer een crime..

Waar gaat het ooit fout? Is het, doordat ik even minder slaap heb ervaren (vermoedelijk door een verkeerde dosis), dat ik angst voor slaap heb ontwikkeld en in een verkeerde mindset ben beland? Of is het echt een hormonaal ‘ding’ wat me nu bezig houdt?

Ik raak er nogal van in de war hoe het nu gaat. En wil er de vinger op kunnen leggen, zodat ik weet dat ik het goede doe.

Legt iemand toevallig een link in mijn verhaal waar het ‘fout’ gaat?

Het is zo raar, want ik merk dat er veel andere dingen stukken beter gaat: nul haaruitval meer, geen droge huid (mijn huid begint echt dikker te worden), spieren komen terug, opgewekter in mijn hoofd (naast de paniek natuurlijk, maar ik heb over het algemeen gewoon een optimistisch gevoel!).

Misschien ook niet algeheel onbelangrijk om te vertellen: ik ben van de week begonnen met h2o2. kan dit ook impact hebben? Ik zit nu op de vierde dag, dus vier druppels 3%…

(Edit: ook wel goed te vermelden dat ik 26 jaar ben, dus nog niet in de overgang, gezien de progesteroncreme..)