Re: Atlas correctie

#34712

Webmaster
Bijdrager

Lekkerromig,

Wat betreft die onnatuurlijke positie voor het baren van een kind geef ik je helemaal gelijk! Het woord ‘baren’ betekent ‘golven’ (denk aan: varen over de baren, over de golven). Net als eb en vloed in de zee trekt de baarmoeder zich eerst samen om vervolgens los te laten, een soort katapultwerking.

Als je een steen in een katapult zo ver mogelijk naar achteren trekt en vervolgens loslaat schiet deze moeiteloos vele malen verder. Het is ook veel makkelijker om krachtig in te ademen dan uit te ademen. De longen zuigen zich ook vol en laten dan de luchtinhoud simpelweg los. Het hart doet precies hetzelfde met het bloed en kan daarom geen pomp zijn. Alleen mannen kunnen op een dergelijke theorie komen.

Kortom, de naar binnen trekkende, vrouwelijke energie is vele malen krachtiger en efficienter dan de naar buiten duwende, mannelijke energie. Deze laatste levert frictie op, wat zich vertaalt in warmte (vandaar dat je adem koud is bij het inademen en warm bij het uitademen). En wat vertellen wij barende moeders? Persen, duwen! De frictie die dit oplevert vertaalt zich in pijn. Alweer een voorbeeld van hoe we de principes van de natuur niet doorgronden en er tegenin gaan, met alle gevolgen vandien.

Mike