Re: Aman prana

#95786

Anoniem

Als je er mee gaat frituren maakt het vast weinig uit.

Bijvoorbeeld bij hamburgers komt hier de temperatuur maar net boven de 100graden.

Bij het stomen van kokosolie kan de temperatuur makkelijk de 300graden bereiken, zou 200 kunnen zijn maar ook meer. Weet iemand wat er precies tijdens het raffinage proces gebeurt? Ik kan hier niks over vinden. (en dat voorspelt meestal weinig goeds)

Je zou het zelf kunnen testen door naar het smeltpunt te kijken.

Pure kokosolie heeft een smeltpunt van rond de 25 graden,

geraffineerd rond de 35.

Neem een pot pure, verhit die op de manier dat je die zou gebruiken, laat het weer afkoelen en kijk of het smeltpunt verandert is.

Ik verwacht eigenlijk dat het smeltpunt niet veel verandert,

met geraffineerd is meer gebeurt dan alleen verhitten.

edit: testen kan ook met een kleine hoeveelheid in bijvoorbeeld een oven, maar ik ga pas een oven aanzetten als het een stuk koeler wordt.