Reageer op: Waar te beginnen? Voelt als een puinhoop

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Waar te beginnen? Voelt als een puinhoop Reageer op: Waar te beginnen? Voelt als een puinhoop

#187474

Elkedageenei
Sleutelbeheerder

Klopt met die azijn, kan ook met citroen. Of beetje water met etherische olie in zo’n brandertje doen. En natuurlijk ventileren.

Welke essentiële oliën zijn effectief in het bestrijden van ziekmakende microben in de lucht?

Als we kijken welke chemische verbindingen in essentiële oliën zorg dragen voor de antiseptische werking in de lucht, zijn het vooral de lichte moleculen die snel kunnen verdampen en zich tamelijk snel in de lucht kunnen verspreiden. Het zijn zogenaamde monoterpeen verbindingen in essentiële oliën die een krachtige microbendodende en luchtzuiverende werking bezitten. Alle oliën uit de dennenfamilie (Pinaceae) en de citrusfamilie (Rutaceae) bevatten hoge percentages monoterpenen in hun oliën, waardoor ze sterk antiseptisch in de lucht werken. Oliën uit de dennenfamilie zijn o.a. grove den, arve den, zilverspar, lariks en spar. Voorbeelden van citrusoliën zijn citroen, limoen, grapefruit, sinaasappel en mandarijn. Het zijn allemaal heerlijk ruikende oliën die men ruimschoots kan verdampen. Maar ook een olie als olibanum of wierook (Boswellia carterii) bevat hoge percentages monoterpenen.

Luchtzuivering met essentiële oliën

Dat jij er jonger uitziet kun je dus daardoor verklaren. Zijn leefstijl (roken) doet hem natuurlijk er weer ouder uitzien. Narcisme is een overlevingsstrategie dus dat kan aan veel dingen liggen. De een ontwikkelt hsp (is dus overgevoelig voor stress) en een ander ontwikkelt narcisme of iets anders of niets.