Reageer op: vaccinaties

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid vaccinaties Reageer op: vaccinaties

#133722

Jhanne
Bijdrager

jongens zijn niet grof, mannen in principe ook niet.

Maar jongens hebben het nodig om te stoeien en te vechten met elkaar. En sommige meisjes ook, dat soort meisjes trekken vaak de jongensgroep in.

Vroeger was beslist niet alles beter, maar er kon wel gewoon buiten worden gespeeld, zonder toezicht, (behalve de oudere kinderen)

en dan kon je net zoveel vechten en stoeien en donderjagen als je nodig had voor je ontwikkeling. En als je te ver ging, dan was er wel iemand van een paar jaar ouder die je aan de oren trok of een stomp verkocht. Nu leren jongens dat niet meer op natuurlijke wijze en een deel van de jongens vliegen dan in de puberteit helemaal uit de bocht, omdat er op hun tiende niemand aan hun oren heeft getrokken…

Op school werd vroeger, qua leermethode, de jongen bevoordeeld door de aard van de lesmethoden, en dat vertaalde zich in betere schoolresultaten voor jongens. Nu is dat andersom.

Hoewel het voor meisjes en vrouwen ook niet in orde is, opvoeding en onderwijs aan jongens is niet goed voor hun ontwikkeling. Ze moeten van alles dat niet in hun aard ligt, hebben veel te vaak geen mannelijk rolmodel ( grote broers /vaders en vanaf een jaar of tien docenten)en jongens gedrag wordt veel te vaak als onaangepast weggezet….

waar kan een jongen tegenwoordig nog ontdekken wat dat is…man worden? En van wie krijgt hij de broodnodige grenzen wanneer het wel nodig is.

en een andere keer zal ik net zo’n post schrijven over meisjes 🙂 🙂