Reageer op: oedeem

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid oedeem Reageer op: oedeem

#133682

Lievergezond
Bijdrager

hoi Vivianne, interessant!
Dank je wel.
Jij moet natuurlijk vooral zelf ook overeind blijven…
Thuisonderwijs leuk en goed voor je kind: maar goed, het zet ook een druk op jou als moeder, terwijl op andere manieren als ouder ook druk op jou staat: namelijk om brood op de plank te toveren.
Jammer genoeg rust die edele taak tegenwoordig niet meer alleen op de schouders van papa.

Onwillekeurig moet ik denken aan het verhaal van een Vlaamse dame die in 2012 het nieuws haalde. Ze deed aan thuisonderwijs voor haar hoog begaafde maar wel bijzonder onderwijskinderen en blogde er ook fanatiek over. Ḿaar het werd haar erg zwaar, dusdanig dat ze oververmoeid raakte, en… de ziekte van lyme kwam om de hoek. Ze vond maar geen goede begeleiding daarvoor, had er alles voor over ook nog, werd steeds zieker en toen volgde een psychose. Heel erg. En toen heeft ze haar kinderen vermoord.

Ik bedoel hier verder niet al te veel mee te zeggen, behalve dat het ons mensen in deze maatschappij op alle mogelijke manieren ontzegd wordt om op een gezonde manieren kinderen groot te brengen een gezond gezinsleven te hebben. Via de medische wereld, via onderwijs, via voeding, via religie, wetenschap, economie/belastingen: you name it.